Atac armat într-o şcoală din SUA. Doi elevi şi o profesoară au fost împuşcaţi UPDATE

Doi elevi şi o profesoară au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din statul american Carolina de Sud. Atacatorul a fost arestat şi se află în custodia poliţiei.

28 sept. 2016, 19:02

Update 23:05 Elevii şcolii au fost evacuaţi de poliţie către curtea unei biserici baptiste din apropiere, în autobuze sub escorta trupelor SWAT.

Update 22:47 Oficialităţile locale investighează şi descoperirea unui cadavru la o distanţă de aproximativ 2,4 kilometri de şcoala elementară care a fost atacată de adolescent. Persoana respectivă nu a fost încă identificată, dar ar fi putut fi implicată în atacul de la şcoală, a declarat presei o oficialitate locală, Greg Shore.

Update 22:42 Poliţia înarmată a controlat tot interiorul clădirii şi a confirmat că nu mai există niciun pericol de atac. 

Update 22:39 Oficialităţile locale au precizat că elevii răniţi nu se află în stare gravă. Ei nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol. Cei doi copii răniţi au fost transportaţi la spital cu un elicopter.

Update22:24 Agresorul este un adolescent şi se află în custodia poliţiei.

UPDATE 22:22 A fost împuşcat şi o profesoară. Toate cele trei victime ale agresorului au ajuns la spital, cu răni de diferite grade, dar care nu le-au pus viaţa în pericol.

Atacul armat a avut loc într-o şcoală elementară din orăşelul Townville, situat în comitatul Anderson, Carolina de Sud, a informat directorul şcolii, Scott Stoller.

Zeci de echipaje de poliţie au fost trimise la locul atacului, iar şcoala a fost evacuată.

Împuşcăturile au avut loc în jurul orei locale 13:00 (17:00 GMT) la Scoala Elementară din Zowmville unde învaţă 286 de elevi, potrivit mass-media locale.

Cel puţin doi copii au fost răniţi prin împuşcare în timpul atacului, potrivit CNN. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite în incidentul armat.

Unul dintre elevii răniţi a fost transportat de urgenţă la spital. Nu s-a precizat starea în care se află acesta, însă se pare că este rănit grav. Copilul a fost dus la Greenville Trauma Center, informează CNN.

Părinţii au sosit rând pe rând la şcoală, îngrijoraţi de soarta copiilor lor. Şi copiii, şi părinţii aveau lacrimi în ochi când s-au regăsit în Biserica Baptistă din Oakdale. În curtea bisericii se formase o coadă de părinţi care îşi aşteptau copiii, de câteva sute de metri.

Agersorul a fost reţinut de poliţie.