Atac armat la un liceu din Florida. Zeci de persoane au fost rănite, cel puţin un elev a fost ucis UPDATE

Un bărbat a deschis focul miercuri la liceul Stoneman Douglas, din oraşul Parkland (comitatul Broward, statul Florida). Sunt zeci de victime, unele din persoanele împuşcate aflându-se în stare gravă.

14 feb. 2018, 20:32
Atac armat la un liceu din Florida. Zeci de persoane au fost rănite, cel puţin un elev a fost ucis UPDATE

UPDATE ora 23.15 Se crede că atacatorul este un elev sau fost elev al şcolii. El are părul roşcat şi pistrui, iar la momentul atacului purta un hanorac. De asemenea, s-ar părea că el este membru în programul US Army Junior Reserve Officers’ Training Corps.

UPDATE ora 23.00 Casa Albă a anulat întâlnirea cu presa prevăzută pentru miercuri, în virtutea ultimelor evenimente din Florida. Unele surse indică faptul că suspectul, care se baricadase în şcoală, a fost reţinut.

UPADTE ora 22.50 Veştile referitoare la numărul victimelor sunt contradictorii. Cotidianul Miami Heral, care citează un oficial, scrie că există cel puţin un mort. Numărul răniţilor se situează între 20 şi 50, dar încă nu e clar numărul total al celor împuşcaţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ. O persoană a fost evacuată pe o targă şi urcată într-o ambulanţă, potrivit imaginilor difuzate din elicopter la postul de televiziune NBC6. Alte cinci au primit îngrijiri medicale în apropierea liceului, a informat postul local FOX-10 TV.

După cum a informat canalul NBC6, atacatorul s-ar afla în continuare în liceu.

Imagini difuzate la posturi locale de televiziune au arătat mai multe ambulanţe, maşini de pompieri şi numeroase maşini de poliţie adunate în vecinătatea liceului Marjory Stoneman Douglas High School din Parkland, pe coasta de est a Floridei, între Boca Raton şi Fort Lauderdale.