Atentat cu bombă în Turcia. Cel puţin trei MORŢI şi zeci de persoane RĂNITE UPDATE

Un atentat cu bombă care a vizat o mașină a poliției a avut loc marți în centrul localității Diyarbakir, principalul oraș din sud-estul majoritar kurd al Turciei, provocând rănirea mai multor persoane, au informat mass-media turce.

10 mai 2016, 14:23
Atentat cu bombă în Turcia. Cel puţin trei MORŢI şi zeci de persoane RĂNITE UPDATE

Update 19:13 Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în atentat şi mai multe zeci au fost rănite, potrivit AP.

Update 18:26 Cel puţin 15 răniţi în atentatul cu maşină-capcană.

Update 17:58 Posturile de televiziune CNN-Turk şi NTV au informat că cel puţin 15 poliţşişti au fost răniţi în explozie. Agenţia de ştiri Dogan a informat că au fost şi un număr neprecizat de civili.

Un atentat cu bombă s-a produs, marţi, împotriva poliției din orașul turc Diyarbakir, aflat în vecinătatea districtului Baglar, unde se află majoritatea kurdă,  informează agenţiile de presă turce.

Numeroase ambulanțe și echipaje de poliție au fost trimise la fața locului după puternica explozie, a anunțat agenția de presă Anadolu.

O maşină-capcană a lovit un autobuz care transporta ofiţeri de poliţie în oraşul cu majoritate kurdă, Diyarbakir. Cel puţin 12 persoane au fost rănite, între care şi civili, a anunţat agenţia de stat turcă. 

Citeşte şi Un nou atentat în Turcia, soldat cu un mort şi 23 de răniţi

Explozia maşinii-capcană a fost atât de puternică, încât a provocat daune materiale în zona în care s-a produs explozia.

Agenţia Anadolu a declarat că atacul terorist a fost comis de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii. Autorităţile turce instituit o încetare a focului în Baglar, în martie, când militarii turci au luptat împotriva militanţilor kurzi. 

Militarii turci au devenit încă din iulie ţinte ale rebelilor kurzi, după ce un fragil proces de pace a degenerat până la urmă în violenţe.

Regiunea în care s-a produs atacul de marţi este scena luptelor frecvente între forţele de securitate turce şi rebelii din PKK. Vara trecută s-a înregistrat o recrudescenţă a unor astfel de atacuri din partea PKK, făcând imposibil un eventual dialog de pace între părţile beligerante, care ar fi putut pune capăt rebeliunii ce s-a soldat, din 1984 şi până în prezent, cu moartea a 40.000 de persoane.