ATENTATE BELGIA. Explozibilul folosit de terorişti este extrem de puternic şi diferit de cel folosit în Paris

Explozibilul folosit marţi de teroriştii care au aruncat în aer aeroportul din Bruxelles şi un tren de metrou a fost cu mult mai puternic decât cel folosit în atacurile teroriste din noiembrie anul trecut de la Paris, scrie ziarul belgian La Derniere Heure.

23 mart. 2016, 09:52
ATENTATE BELGIA. Explozibilul folosit de terorişti este extrem de puternic şi diferit de cel folosit în Paris

Bombele artizanale au fost ascunse in bagajele purtate de teroristi, iar declansatorul ar fi fost ascuns in manusile purtate de acestia, potrivit AFP.

Teroristii care s-au detonat in sala de concerte Bataclan din Paris in noiembrie 2015 au folosit un explozibil pe baza de peroxid de azot, mai scrie La Derniere Heure.

In acest moment, unitatile speciale de genisti examineaza probele pentru a determina exact natura explozibilului folosit de teroristii care au lasat in urma 14 morti si peste o suta de raniti in aeroportul international din Bruxelles.

CITEŞTE ŞI Atentate Bruxelles: Autorii atacurilor teroriste, IDENTIFICAŢI. Unul dintre terorişti a fost dat în urmărire

Cei trei presupusi atentatori au ajuns separat la aeroportul international, fiecare adus de un automobil: un taxi, un Renault Clio si un Audi S4, mai scrie sursa citata. Proprietarul masinii Audi S4 este un imigrant din Turcia, iar serviciile secrete il aveau fisat pentru ca a fost anul trecut in Arabia Saudita.

Cele trei masini au fost date in consemn la frantierele terestre ale Belgiei.

Doi dintre atacatori (fratii fratii Khalid și Brahim El Bakraoui) au murit in atacul de la Aeroportul din Paris, in timp ce al treilea, Najim Laachraoui, a fost arestat.