ATENŢIE de unde vă cumpăraţi vacanţe! Aproape 50% din agenţiile de turism din România şi-au pierdut licenţa într-o zi LISTA

Aproape jumătate dintre agențiile din toată țară şi-au pierdut licența de funcționare în urma celei mai ample acțiuni de curățare a turismului românesc din ultimii 25 de ani. Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a retras, în vederea radierii din oficiu, licențele a aproape 1.300 de agenții de turism care nu au putut prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism.

05 oct. 2016, 07:46
ATENŢIE de unde vă cumpăraţi vacanţe! Aproape 50% din agenţiile de turism din România şi-au pierdut licenţa într-o zi LISTA

„Este vorba de 1.300 de agenții cărora le-a fost retrasă sau radiată licența de funcționare. În momentul acesta, mai sunt licențiate 1.700 de agenții de turism. Le-am retras licența celor care nu mai aveau polițe”, a declarat pentru Profit.ro George Borună, directorul general al Direcției Generale de Control și Autorizare din cadrul Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliței valabile de asigurare este disponibilă pe www.turism.gov.ro, la secțiunea „autorizare turism”.

Pentru ca o agenție de turism să poată funcționa legal, are nevoie, printre altele, de o poliță de asigurare valabilă, care trebuie înnoită în fiecare an. Din păcate pentru turiști, mai mult de jumătate dintre agențiile din România nu prezentaseră în primăvară dovada acestei polițe, iar cele care nu o aveau funcționau ilegal. Fără asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță, în cazul în care agenția este închisă.

„Este o decizie istorica, fara precendent pe piata de turism romaneasca. Felicit public ANT pentru curaj! Este trist pentru angajatii acestor agentii de turism, mai ales pentru acei angajati care fac turism din pasiune si care se zbat mereu sa le ofere clientilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lacomiei patronilor. Din pacate insa, nu toti sunt pasionati cu adevarat de turismul de calitate si tot din pacate, nu toate agentiile sunt corecte si nu isi trateaza clientii onest. Realitatea ultimilor ani ne-a aratat ca ceea ce se intampla pe piata de turism romaneasca era nu numai o anomalie, ci pur si simplu o haiducie, iar cei corecti nu merita sa plateasca pentru cei incorecti, desi de multe ori asa s-a intamplat!. Clientii s-au saturat de oameni incorecti si de agentii de turism neprofesioniste si sigur ar prefera sa fie mai putine, dar care sa ofere servicii de mai buna calitate si mereu sigure. Exista multe exemple de agentii de turism corecte si transparente in Romania si de oameni de turism dedicati; as vrea ca acesta sa fie inceputul unei noi generatii de oameni de turism – turismul facut din pasiune si cu onestitate”, a comentat Razvan Pascu, cunoscut blogger în domeniul turismului.