Atenţie la ce mâncaţi. Cancerul poate fi provocat de alimente. Iată lista produselor care ne pot îmbolnăvi

Medicii ne sfătuiesc să fim mult mai atenţi la ce măncăm deoarece unele alimente pot cauza cancer. Pentru prima dată, există şi lista produselor care ne pot îmbolnăvi, tesstate de specialişti.

17 feb. 2018, 08:34
Atenţie la ce mâncaţi. Cancerul poate fi provocat de alimente. Iată lista produselor care ne pot îmbolnăvi

Evitaţi pizza congelată, supele instant, pâinea şi dulciurile ambalate. Sunt produsele ultraprocesate, pe care le găsim în coşurile multor români. Consumate des pot provoca ulcer, cancer de colon, gastrita, obezitate. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii francezi de la prestigioasa Universitate Sorbona. Ei confirmă existenta unei legături între consumul alimentelor ultra-procesate şi riscul de a face cancer.

Tot în categoria produselor ultra-procesate intră snaksurile, batoanele de ciocolată, băuturile îndulcite artificial, chiftelele sau şniţelele congelate, dar şi mâncarea semipreparată, consumată în special de români, la locul de muncă. Medicii ne sfătuiesc să fim mult mai atenţi la ce cumpărăm. Şi mai ales să verificăm etichetele. În România, cancerul e a doua cauză de mortalitate.

În fiecare an, înregistrăm cel puţin 80.000 de noi îmbolnăviri, susţin medicii. Şi dacă tot vorbim de boli grave, este bine să ştiţi că, din aprilie, medicul de familie poate trimite toţi pacienţii la analize decontate pentru depistarea hepatitei B şi C. Odată cu intrarea în vigoare a noilor norme de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar. În prezent, medicul de familie poate recomanda aceste analize decontate de CAS doar gravidelor şi celor diagnosticaşi cu această boală.