Augustin Lazăr, despre ultimele evoluţii din justiţie: "Magistratura rezistă la presiuni"

Publicat: Duminică, 16 Septembrie 2018 18:24 // Actualizat: Duminică, 16 Septembrie 2018 18:24 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, duminică, un mesaj în care susţine că ”tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare” şi afirmă că independenţa magistraţilor este ”o necesitate”, nu un privilegiu. În plus, Lazăr susţine că ”magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate”.

Augustin Lazăr a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care vorbeşte despre capacitatea magistraţilor din România de a rezista ”la presiuni şi influenţe exterioare”.

”Magistratura rezistă la presiuni”, scrie Augustin Lazăr, care vorbește și despre independența magistraților, după ce Inspecția Judiciară din cadrul CSM a mers la Parchetul General pentru a ridica documente din dosarul mitingului din 10 august.

”Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea și profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni și influențe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenței instituțiilor judiciare.

Independența judecătorilor și procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativă personală, ci reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiția, ca una dintre puterile statului, prin instituțiile sale, este capabilă să își îndeplinească rolul de a menține echilibrul puterilor și a corectitudinii relației dintre stat și cetățeni.

Magistrații sunt obligați să apere independența justiției ca pe o garanție pentru societate, fără de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratică, organizată pe principiile supremației dreptului.”,  e mesajul lui Augustin Lazăr.

Aproximativ o sută de magistraţi protestează, duminică seară, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei.

De asemenea, ei îşi declară susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, evaluat de ministrul Justiţiei. "Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia", "Prezent pentru evaluare", "Justiţie independentă" sunt câteva dintre mesajele afişate de participanţii la protest.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr justiţie magistraţi Ministerul Justiţiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte -2 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H