Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere şi ajustare

Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere şi ajustare care să conducă la o integrare completă a instituţiei şi la o eficientizare a operaţiunilor, a spus, vineri, Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii.
Iulian Tudor
09 mai 2014, 12:00
Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere şi ajustare

ASF-ul, probabil ce aşteptaţi mai mult, va intra într-un proces de realiniere şi ajustare care să conducă la o integrare completă a instituţiei şi la o eficientizare a operaţiunilor, atât sub aspectul costurilor cât şi sub aspectul comunicării cu piaţa şi susţinerii disciplinate şi transparente a dezvoltării pieţelor. Acest proiect de realiniere presupune continuarea integrării, dar avem în vedere ca prim nivel refacerea organigramei şi pentru refacerea organigramei redefinirea atribuţiilor direcţiilor a departamentelor până la redefinirea poziţiilor de conducere şi de execuţie în cadrul Autorităţii„, a spus Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că, pentru a se realiza procesul, se va ţine cont de un contract de consultanţă de la PriceWaterhouseCoopers. Primul raport a şi fost prezentat deocamdată, este în formă de proiect, iar în formă definitivă va fi prezentat săptămâna viitoare.

Acest raport propune revizuirea în principal a numărului de personal de execuţie, în baza unei organigrame mai simplificate, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare şi simplificarea circuitelor proceselor şi procedurilor în cadrul Autorităţii. Nu am şi nici nu pot să vă dau cifre exacte. Aici avem în vedere două obiective: reducerea cheltuielilor cu personalul, reducerea masivă a cheltuielilor cu personalul, şi îmbunătăţirea substanţială a performanţei personalului Autorităţii. Am discutat aceste lucruri şi cu salariaţii ASF-ului. Le-am spus că avem nevoie de fiecare dintre ei, dar nu avem nevoie de toată lumea. Cine munceşte, cine are rezultate, cine are iniţiativă, cine răspunde aşteptărilor publicului şi pieţelor, cine este eficient are un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru nimeni„, a explicat Mişu Negriţoiu.

Tot acest proiect prevede şi revizuirea sistemului de compensare, de retribuire. Sporurile şi primele au fost blocate.

De asemenea, preşedintele ASF a declarat că a aliniat salariile conducerii ASF sub cele ale autorităţilor române comparabile şi sub cele al BNR.

Potrivit lui Mişu Negriţoiu procesul de realiniere şi ajustare va dura între 3 şi 9 luni.

Mişu Negriţoiu, despre venirea sa la ASF: Nu am venit pentru bani, am venit să fac ceva pentru ţară
     
Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat, în prima sa conferinţă de presă, că nu ştie ce salariu urmează să aibă, deoarece nu a acceptat funcţia de conducere la ASF pentru bani, ci „ca să facă ceva pentru ţară”.

Eu am cea mai mare scădere (a salariului – n. r.), dar nu vă dau procente. Eu nu vreau să intru în jocul cifrelor… Nu am niciun salariu, nu am discutat niciun salariu când mi s-a făcut propunerea, nu am discutat niciun venit, nici nu ştiu dacă am un contract, am doar un mandat de la Parlament. Am o misiune politică, nu am venit pentru bani. Am venit să fac un lucru pentru piaţă, pentru ţară, dacă vreţi. Este un proiect naţional, dar nici nu am probabil un venit mic. Nu am astăzi să vă spun cât salariu am şi nu îl am într-un document. Nu am întrebat pe nimeni câţi bani o să iau„, a spus Mişu Negriţoiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, pe 2 aprilie, numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În timpul audierilor din comisiile reunite de buget, finanţe şi economie din Parlament, pe 31 martie, Negriţoiu a afirmat că a venit la ASF pentru că ‘îi place proiectul’.

De ce am optat pentru această poziţie? Îmi place proiectul. Candidez pentru un proiect al ţării, nu este al meu, este un proiect al nostru. Aceste pieţe financiare care au rămas mult în urmă trebuie transformate într-o resursă de dezvoltare. Responsabilitatea noastră este să aducem resurse pentru dezvoltarea României şi pentru bunăstarea românilor. Mi se pare un proiect interesant şi avem multe de făcut„, a spus el, atunci.

În plus, el a susţinut că vrea să restructureze ASF. „Am în plan să fac o restructurare a instituţiei, astea sunt aşteptările de la mine. Desigur că instituţia va fi restructurată, dar o iau de la bază şi nu mă interesează persoanele. Persoanele, dacă nu au fost pe competenţă, dacă nu performează, cred că se vor îndepărta în mod natural. Cei care nu fac faţă nu vor mai fi acolo. (…) Mă interesează reducerile masive cu salariile, reducerea cheltuielilor ASF„, a explicat Mişu Negriţoiu.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Cu ce soluție naturală trebuie să stropești răsadurile de roșii, ca să ai cât mai multe pe o singură tulpină. Secretul unui grădinar cu experiență pentru o recoltă bogată
Capital.ro
S-a dat interzis. 5 ANI închisoare pentru proprietarii sau chiriașii din clădiri. Iohannis a semnat
Playtech.ro
Liviu Dragnea e DISTRUS! Irina Tănase i-a dat cea mai mare LOVITURĂ
DailyBusiness
Amenzi uriașe pentru firmele care nu respectă legea! Se produc schimbări majore!
Adevarul
Românul care a înfruntat moartea, fugind din țară în anii '80: „M-am întors din SUA după 20 de ani, fără să stau pe gânduri” VIDEO
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Edward Sanda și Cleopatra Stratan, la 3 ani de căsnicie. „Nimeni nu știa, era o nebuloasă totală”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au ieșit în picioarele goale”. Soția bărbatului a ajuns la spital după incendiu
Capital.ro
Românii au o nouă obligație din 1 iunie. Se trimite la stat în maxim 5 zile. Fără excepții!
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Răsturnare de situație privind creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Ce se întâmplă de la 1 septembrie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'