Autoturism căutat în Spania, descoperit de poliţiştii de frontieră bihoreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au prins la controlul de frontieră un tânăr care conducea un autoturism Audi Q7, în valoare de 35.000 de euro, căutat de autorităţile din Spania.

20 sept. 2017, 10:11
Autoturism căutat în Spania, descoperit de poliţiştii de frontieră bihoreni

În data de 19.09.2017, ora 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare din ţară, cetăţeanul ucrainean M.S., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi Q7, an de fabricaţie 2012, înmatriculat în Ucraina, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză certificatul de înmatriculare.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania la începutul lunii august a.c.

Faţă  de  cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Spania şi că o cunoştinţă l-a rugat să transporte autoturismul din Ungaria până în Ucraina.

Mijlocul de transport, în valoare de 35.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.