Avion prăbuşit la Moscova: Patronul grupului petrolier Total, Christophe de Margerie, se afla la bord

Un avion în care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, şi alte trei persoane s-a prăbuşit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova. Toate persoanele aflate la bord au murit, relatează agenţia rusă Tass, precizând că avionul, "conform primelor constatări, s-a lovit de un plug de zăpadă".

21 oct. 2014, 03:27
Avion prăbuşit la Moscova: Patronul grupului petrolier Total, Christophe de Margerie, se afla la bord

Un avion privat de tip Falcon 50, care urma să efectueze cursa Moscova – Paris, s-a prăbuşit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi lovit un plug de zăpadă. Toate cele patru persoane aflate la bordul avionului, între care şi directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, şi-au pierdut viaţa. 

Acestă informaţie a fost confirmată de grupul Total.

„Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire”, a anunţat compania într-un comunicat.

Autorităţile de la Moscova au deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident. Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului.

Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaţionale din Moscova. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.