Avion prăbuşit în Laos. În el se afla şi ministrul Apărării. UPDATE: 22 de morţi

Un avion militar al guvernului Laos, în care călătoreau ministrul apărării, Douangchae Phichit, şi alţi reprezentanţi ai statului, s-a prăbuşit sâmbătă în provincia Xiang Kuang, din nordul ţării, a informat o sursă oficială, citată sâmbătă de EFE.

17 mai 2014, 09:21
Avion prăbuşit în Laos. În el se afla şi ministrul Apărării. UPDATE: 22 de morţi

UPDATE: Cinci înalţi responsabili ai statului Laos, între care ministrul apărării, Duangchay Phichit, au murit alături de cel puţin alte 17 persoane într-un accident de avion survenit în nordul muntos al ţării, informează AFP şi DPA.

Secretarul general al Ministerului Apărării, Nipat Thonglek, a declarat că a fost informat despre decesul oficialului de către autorităţile militare laoţiene.

Potrivit autorităţilor aviatice civile din Laos, în urma accidentului au supravieţuit trei persoane.

În tragedia aviatică şi-au mai pierdut viaţa ministrul securităţii publice din Laos, Thongban Saengaphon, primarul capitalei Vientiane, Soukan Mahalat, şi şeful departamentului de propagandă al Partidului Comunist din Laos, Chuang
Sombounkhan. Aceştia urmau să participe la o ceremonie militară de marcare a 55 de ani de la victoria împotriva forţelor regaliste. Ceremonia a fost amânată ca urmare a acestui accident.

Autorităţile nu au confirmat deocamdată numărul morţilor şi al supravieţuitorilor accidentului aeronavei, în care călătoreau cel puţin 14 persoane, potrivit Ministerului Apărării.

Ministrul Phichit trebuia să participe la o ceremonia militară, alături de soţia sa, de ministrul securităţii publice şi de primarul din Vientiane, capitala Laos.

Ceremonia a fost amânată ca urmare a accidentului, au informat autorităţile.