AVIZ posesorilor de carduri. Fiecare cetăţean ar trebui să beneficieze de un cont bancar de bază

România ar trebui să transpună în legislaţie o directivă UE care să prevadă dreptul fiecărui cetăţean la un cont bancar cu servicii de bază, pentru plăţi şi încasări. Acesta ar urma să fie pus la dispoziţie gratis sau la un preţ rezonabil, indiferent de eventuale restanţe ale clientului la credite.

27 nov. 2015, 12:04
AVIZ posesorilor de carduri. Fiecare cetăţean ar trebui să beneficieze de un cont bancar de bază

Datorită acestui cont, nu am mai plăti unele taxe şi comisioane percepute de bănci pentru contul curent, precum comisionul de administrare lunară sau comisionul de interogare sold.

Ruxandra Avram, şef serviciu în Direcţia de Stabilitate Financiară a BNR, a avertizat, că directiva UE privind contul de bază ar putea aduce vremuri grele pentru băncile din România.

Nu mi se pare normal, cel puţin la cardul de debit (…) să îmi cereţi comision de interogare a şoldului. Este, din punctul meu de vedere, un comision imoral. Eu îmi încredinţez banii la dumneavoastră, pe ei nu primesc nimic, atâta timp cât ei sunt la vedere, în schimb sunt câteva comisioane inventate şi considerate imorale„, a declarat Ruxandra Avram.

Citeşte şi Consiliul Patronatelor Bancare: Legea privind darea în plată va creşte comisioanele şi dobânzile