Avocaţii cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI în dosarul lui Voiculescu. Solicitarea a fost admisă

Avocații Antena TV Group au solicitat miercuri la Curtea de Apel București, în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de șantaj la adresa companiei RCS&RDS, înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI, invocând decizia dată recent de Curtea Constituțională. Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea avocaţilor şi a decis emiterea unor adrese către Ministerul Public şi DNA pentru a preciza care dintre probele din dosarul privind şantajarea patronului RCS Ioan Bendei de directorul Antena Group Sorin Alexandrescu au fost obţinute cu sprijinul SRI.

16 mart. 2016, 14:35
Avocaţii cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI în dosarul lui Voiculescu. Solicitarea a fost admisă

Avocații au cerut magistraților eliminarea din dosar a interceptărilor și înregistrărilor ambientale, arătându-se faptul că și raportul de monitorizare a presei a fost efectuat tot de către SRI. Cu această cerere au fost de acord și avocații celorlalte părți inculpate în dosar, inclusiv apărătorii lui Dan Voiculescu.

Împotriva acestei cereri s-au declarat avocatul companiei RCS&RDS și procurorul care reprezintă DNA. Astfel, avocatul companiei a susținut că decizia Curții Constituționale nu se aplică acestui dosar, deoarece procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de ședință a declarat că decizia Curții nu se aplică retroactiv.

Instanța a stabilit să trimită o adresă la DNA și Parchetul General, pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale și telefonice în acest dosar și în ce a constat asistență acordată de SRI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 13 aprilie.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.