Avocata Alinei Bica, declaraţii uluitoare: „Dacă îşi pune în cap să se omoare, se omoară”

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a fost transferată, joi, la Penitenciarul Târgşor. Vestea arestării în cel de-al treilea dosar a afectat-o psihic. Este depresivă şi se gândeşte chiar să-şi pună capăt zilelor. Laura Voicu, avocatul Alinei Bica, a vorbit la România TV despre starea clientei sale, mărturisind că încearcă să o ajute să meargă mai departe.

01 oct. 2015, 20:49
Avocata Alinei Bica, declaraţii uluitoare: „Dacă îşi pune în cap să se omoare, se omoară”

Alina Bica refuză să îşi vadă familia de mai bine de o lună. Singura cu care stă de vorbă este avocata sa, care îi este şi confidentă. Potrivit avocatei sale, Alina Bica „a cedat din punct de vedere psihic”.

Daca îşi pune în cap să se omoare, se omoară. Au terminat-o din punct de vedere profesional, uman. Asta probabil e ultima treaptă. Eu incerc sa o fac să înţeleagă că trebuie să lupte. Azi am vorbit cu doamna Bica înainte de a ajunge la Târgşor, a plecat la 11, a fost transferata într-o dubă cu două persoane dependente de heroină”, a declarat la România TV Laura Voicu, avocatul Alinei Bica.

Alina Bica a devenit depresivă după ce a fost arestată preventiv într-un alt dosar.

„Doamna Bica este un om întreg. Cu toate acestea a cedat. (…) Doamna Bica este un om prezumat nevinovat până la o condamnare definitivă. Până atunci, să te întorci a treia oară în arest, a doua oară într-o puşcărie este o cruce foarte greu de dus. (…)

A cedat din punct de vedere psihic. Este inuman ce i se întâmplă. Pe lângă tratamentele aplicate în cadrul detenţiei preventive, este noaptea minţii ce se întâmplă pentru doamna Bica cum nu înţeleg nici noi ca apărare. Mânâncă cât să supravieţuiască. (…) Situaţia este una dramatică. În acest moment nu acceptă nicio vizită din partea nimănui”, a declarat Laura Voicu la România TV.

Întrebată dacă fosta şefă DIICOT a slăbit, avocata acesteia a precizat că „Alina Bica a ajuns o umbră”.

Avocata Alinei Bica a precizat şi săptămâna trecută că Alina Bica „nu este bine deloc”.

„Doamna Bica nu e bine! Si nu e bine deloc. Deja nu îşi mai doreşte nimic. În curând, nu o să-şi mai dorească nici măcar să mai respire. Şi asta este grav!”, declara încă din 26 septembrie Laura Voicu, avocata Alinei Bica.

Citeşte şi: Alina Bica, suspendată de CSM din funcţia de procuror

Alina Bica a fost suspendată de CSM din funcţia de procuror, marţi, ca urmare a trimiterii în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost trimiși în judecată de DNA, săptămâna trecută, într-un nou dosar, în care sunt acuzați că au luat mită pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Alina Bica este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar Șerban Pop — de complicitate la dare de mită.