BACALAUREAT 2016: Simularea BAC 2016 va alea loc în martie. CALENDARUL EXAMENULUI pe probe

BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Calendarul simularii examenelor de bacalaureat incepe in data 7 martie 2016, cand elevii de clasele a XI-a si a XII-a vor sustine simulare la Limba si literatura romana. Testarea liceeniilor va continua pana pe 10 martie, pentru a-i obisnui pe acestia cu atmosfera si rigorile unui examen si cu scopul de a-i determina sa se pregateasca mai bine pentru Bacalaureat. 

28 feb. 2016, 16:40
BACALAUREAT 2016: Simularea BAC 2016 va alea loc în martie. CALENDARUL EXAMENULUI pe probe

SIMULARE BACALAUREAT 2016: Pentru al treilea an, liceenii vor sustine la nivel national simulari ale examenelor de bacalaureat, ceea ce inseamna ca testarile vor avea loc la aceeasi data in toate liceele din tara, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei. 

Calendar Simulare Bacalaureat 2016

Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a

7 martie 2016   Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
8 martie 2016   Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
9 martie 2016   Simulare – Proba obligatorie a profilului – proba scrisa
10 martie 2016 Simulare – Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) – proba scrisa
18 martie 2016   Afisarea rezultatelor

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.  

Simulare Bac 2016. Astfel, pe 7 martie 2016 va avea loc proba de Limba şi literatura română, pe 8 martie – Limba şi literatura maternă, pe 9 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

Simulare Bac 2016. Pe data de 18 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.

Simulare Bacalaureat 2016. Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Simulare Bac 2016. Conținuturile pentru simulare si competenţele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat naţional, în vigoare. Sunt însă conţinuturi exceptate.

Simulare Bacalaureat 2016. Simulare Limba şi Literatura Română 2016
Simulare Bacalaureat 2016. La Limba şi literatura română pentru clasa a XI-a, de exemplu, un sunt incluse reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală; textul dramatic postbelic; limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii; simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică; interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și iistoria literară şi autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

Simulare Bac 2016. Vezi Lista conţinuturi Simulare BAC 2016 clasa a XI-a

Simulare Bac 2016. Pentru clasa a XII-a, tot la Limba şi literatura română, sunt exceptate de la simulare conţinuturile din programă referitoare la reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală; textul dramatic postbelic; limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii; perioada postbelică şi autorii canonici: Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.