Bancomatele tot nu afişază comisioanele corecte la retragerea de numerar. ANPC este de acord

Băncile au fost obligate să afişeze toate costurile legate de tranzacţiile cu cardurile de debit şi de credit de la ATM. În unele cazuri, însă, mesajele nu sunt foarte clare. Clienţii care vor să scoată bani de la ATM-ul altei bănci decât cea care a emis cardul sunt informaţi că tranzacţia este taxată conform contractului, fără alte precizări.

13 mart. 2015, 11:11
Bancomatele tot nu afişază comisioanele corecte la retragerea de numerar. ANPC este de acord

Deşi cele mai mari comisioane la bancomat sunt percepeute atunci când retragerea este făcută cu cardul de la un ATM al altei bănci, bancomatele nu afişază comisioanele concrete, informează România TV.

Citeşte şi Cum vă dispar banii de pe card, fără să ştiţi. Ce comisioane practică băncile

Băncile a negociat cu cei de la protecţia consumatorului, care i-a obligat să afişeze comisioanele, şi le-au zis că dacă vor face toate calculele costurile vor creşte foarte mult, costuri pe care le vor plătii tot clienţii.

Astfel, protecţia consumatorului a acceptat această variantă de compromis, compromis care îl poate costa pe utilizator câteva zeci de lei, în contextul în care retragerea de numerar se face cu cardul de debit la un ATM al altei banci decât cea care a emis cardul.