RECTIFICARE BUGETARĂ: Bani în plus pentru pensiile parlamentarilor. Ce se întâmplă cu pensiile oamenilor de rând

Potrivit proiectului de rectificare ce urmează să fie adoptat de Guvern tehnocraţii alocă bani de la ministere astfel încât să poată începe plata pensiilor speciale pentru parlamentari. Pentru pensionarii de rând, în schimb, Guvernul nu dă niciun ban în plus.

30 iul. 2016, 09:25
RECTIFICARE BUGETARĂ: Bani în plus pentru pensiile parlamentarilor. Ce se întâmplă cu pensiile oamenilor de rând

Este vorba despre 13 milioane de lei, bani alocaţi pentru Camera Deputaţilor pentru acest an şi 7 milioane de lei pentru Senat. În funcţie de numărul de mandate, foştii aleşi vor primi indemnizaţii, pe lângă pensia obişnuită, în cuantum de până la peste 4600 de lei, informează România TV.

Parlamentarii sunt însă singura categorie privilegiată de pensionari. Restul nu primesc nimic în plus prin această rectificare. În continuare Guvernul susţine că nu sunt bani pentru majorarea punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, în ciuda tuturor presiunilor.

Mai mult, tehnocraţii avertizează că sistemul de pensii se apropie tot mai tare de colaps şi că nicio majorare nu este sustenabilă în acest moment.

Citeşte şi Rectificare bugetară: Cei mai mulţi bani sunt alocaţi ministerelor Muncii, Internelor, Sănătăţii şi Educaţiei