Barack Obama îl critică pe Donald Trump: Nu ştie mare lucru în chestiuni de politică externă

Barack Obama l-a criticat dur pe Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, pe teme de politică externă. Plecând de la poziția lui Trump pe marginea problemei nucleare, Obama a spus că magnatul imobiliar "nu știe mare lucru" în chestiuni de politică externă, informează, sâmbătă, AFP.

02 apr. 2016, 08:41
Barack Obama îl critică pe Donald Trump: Nu ştie mare lucru în chestiuni de politică externă

Barack Obama a fost întrebat, în timpul unei conferințe de presă susținute după Summitul securității nucleare, cu privire la recentele declarații ale lui Trump, care a spus că a venit, poate, timpul ca Japonia și Coreea de Sud să se apere singure și să se doteze cu arme nucleare.

„Ce ne spun declarațiile la care vă referiți? Ne spun că persoana care le-a făcut nu știe mare lucru în chestiuni de politică externă, sau de politică nucleară, sau legat de peninsula coreeană, sau despre lume în general”, a afirmat Obama, însă fără a rosti numele lui Trump.

Obama a subliniat, de asemenea, că recentele declarații ale lui Trump au fost evocate de lideri străini în marja summitului și că „oamenii se întristează din cauza alegerilor americane”.

„Alianța noastră cu Japonia și Coreea de Sud este în centrul politicii noastre” de apărare și „un element central al politicii noastre în Asia”, a precizat Obama. „Nu vă jucați cu aceasta”, a subliniat președintele american, adăugând că în Biroul Oval nu are ce căuta „cineva care nu recunoaște importanța” strategiei SUA în Asia, pusă în aplicare de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Barack Obama la Casa Albă