Bărbat condamnat la închisoare în Italia pentru complicitate la spălare de bani, prins de poliţiştii din Vâlcea

Poliţiştii din Vâlcea au depistat un bărbat de 41 de ani care era urmărit internaţional de autorităţile din Italia, pentru executarea unei pedepse de patru ani de închisoare pentru complicitate la spălare de bani. Bărbatul a modificat şi schimbat numărul de identificare al unui escavator, pentru a-l putea transporta, cunoscând că acesta fusese furat.

04 oct. 2017, 10:01
Bărbat condamnat la închisoare în Italia pentru complicitate la spălare de bani, prins de poliţiştii din Vâlcea

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Orleşti, care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea pedepsei închisorii de 4 ani, pentru complicitate la spălare de bani.

„Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

În fapt, instanţa de judecată a reţinut în sarcina bărbatului că, în cursul anului 2008, în complicitate cu alte persoane, a modificat şi schimbat numărul de identificare al unui escavator, pentru a-l putea transporta.

De asemenea, la data de 1 iulie 2008, bărbatul a fost oprit de poliţişti, pe raza localităţii Aiello de Friuli, Italia, cărora le-a prezentat documentele false de înregistrare ale autovehiculului, pentru a ascunde faptul că acesta fusese furat, la data de 17 iunie 2008.

Persoana urmărită a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentată magistraţilor, pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile din Italia.