Bărbatul care a încercat să spargă o bancă din Capitală, REŢINUT de poliţişti la frontieră

Bărbatul care a intrat cu un pistol cu bile în sediul unei bănci din Bucureşti, încercând să o jefuiască, a fost prins de poliţişti, în zona graniţei de Vest a României.

01 iul. 2016, 08:48
Bărbatul care a încercat să spargă o bancă din Capitală, REŢINUT de poliţişti la frontieră

Bărbatul, cu faţa acoperită şi purtând mănuşi, a pătruns în sediul unei agenţii bancare, având asupra sa o armă, cu care i-a ameninţat pe angajaţi şi a solicitat banii din seif. Imediat ce casiera a acţionat butonul de panică, bărbatul a fugit, fără să sustragă bunuri sau valori.

„Ca urmare a activităţilor investigativ-operative efectuate, s-a conturat ipoteza că acesta, la finele lunii mai, a mai comis o infracţiune de tâlhărie, deposedând prin violenţă, o femeie, de geanta pe care o avea asupra sa. Fapta s-a petrecut în scara blocului de domiciliu a persoanei vătămate.

În ambele cazuri bănuitul ar fi fost ajutat să fugă de către un prieten al său, care îl aştepta în zonă cu un autoturism, persoană de asemenea identificată”, a transmis Poliţia Română într-un comunicat.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la adresa bărbatului au fost identificate şi ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la tâlhărie, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.