Băsescu, despre gestul lui Hans Klemm de a poza cu steagul secuiesc: Nu reprezintă poziţia oficială a SUA

Traian Băsescu a comentat, pe Facebook, că gestul ambasadorului SUA, Hans Klemm, care s-a fotografiat ţinând steagul secuiesc, în timpul unei vizite în Covasna, "nu reprezintă nicio susţinere a separatismului şi nici poziţia oficială a SUA".

15 sept. 2016, 08:19
Băsescu, despre gestul lui Hans Klemm de a poza cu steagul secuiesc: Nu reprezintă poziţia oficială a SUA

„Propagandişti, nu trageţi în SUA! Mulți s-au repezit să-și latre patriotismul pe seama unui gest, totuși, greu de acceptat. Ba mai mult, antiamericanii și-au găsit o nesperată ocazie să arunce cu pietre spre SUA. Gestul Ambasadorului Hans Klemm de a se poza cu steagul secuiesc alături de lideri maghiari nu reprezintă nicio susţinere a separatismului şi nici poziţia oficială a SUA, un garant major al integrității noastre teritoriale”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte consideră că Hans Klemm este „doar un diplomat insuficient pregătit pentru postul de ambasador al țării sale în România și, din această cauză, uşor de păcălit de nişte şmecheri din administraţia locală din Covasna„.

„Nu dați cu pietre în SUA din cauza lui Hans Klemm”, a conchis Traian Băsescu.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat că singurele steaguri importante pentru el sunt cele ale SUA şi ale României şi că a acceptat să apară într-o fotografie ţinând steagul secuiesc „din politeţe”.