Băsescu, ironizat de Adrian Năstase: Rupe Axa Bucureşti-Londra-Washington? Renunţă el la Marele Licurici?

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a postat pe blogul său un text ironic la adresa fostului preşedinte, pe care l-a denumit "Băsescu - despărțirea de Licurici".
Iulian Tudor
10 nov. 2015, 19:59
Băsescu, ironizat de Adrian Năstase: Rupe Axa Bucureşti-Londra-Washington? Renunţă el la Marele Licurici?

Fostul preşedinte Traian Basescu a fost ales pe data de 24 octombrie preşedintele Mişcării Populare, fiind unicul candidat la această funcţie, prilej numai bun pentru Adrian Năstase să îl ia peste picior.

Congresul MP (fost PMP) a oferit cateva surprize:

  • Basescu a candidat singur pentru postul de presedinte si, cu toate astea, a castigat in mod democratic, prin vot deschis si in unanimitate;
  • Partidul a anuntat inceputul unui nou capitol,  renuntând la o litera din numele sau. Se preconizează ca la urmatorul congres sa renunte la incă o litera, partidul urmand sa se numeasca, simplu, P.
  • In noua sa calitate, Basescu a anuntat un program politic ambitios, care se va numi „România mea”. De fapt, nu e nicio noutate – timp de zece ani, Romania nu a fost a lui? Guvern, servicii, procurori, judecători? Acum, pare că România a ajuns „a lor” si, ca atare, programul noii miscări cuprinde un amplu proces de revendicare.

Dar, mai interesant, zilele trecute, Băsescu a declarat : „M-a surprins ambasadorul SUA, nu cred ca a avut mandat de mesaj pentru ceea ce a spus despre manifestatii. A dat mesaj destabilizator, a zis ca oamenii sa stea in piata. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si Romania destabilizata”, a spus Basescu la B1 TV.

Rupe oare Băsescu Axa Bucuresti-Londra-Washington? Renunta el la Marele Licurici? Incearcă poate să preia electoratul nationalist pentru alegerile de anul viitor? Zece ani, Băsescu nu a mizat decat pe o relatie unilaterală, cu americanii. Sigur că parteneriatul strategic româno-american este important dar Băsescu a folosit factorul american pentru a-si regla conturile cu adversarii interni. In felul acesta a incurajat transformarea unor ambasadori ai SUA in „guvernatori”. Chiar nu ne mai amintim momentele in care ambasadorii Taubman sau Gitenstein se pronuntau in chestiuni de politică internă? In toate acele momente, Băsescu a tăcut, incurajând crearea unui anumit statut pentru unii ambasadori occidentali, statut care incalcă brutal prevederile Conventiei de la Viena privind dreptul diplomatic.

Acum, Băsescu este deranjat de o practică pe care el insusi a acceptat-o si a folosit-o in interes personal.

PS: Oricum, interpretarea textului de la B1 tv , evidentiază un atac foarte dur la adresa americanilor. „Nu le ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si România destabilizată?”. Deci americanii au destabilizat si Ucraina si Moldova…iar acum se ocupă de destabilizarea României! Intr-adevăr, un atac, al lui Băsescu, de o violentă rară la adresa SUA„, a scris Adrian Năstase pe blog.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Țara din Europa a cărei suprafață crește de la an la an. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru
Capital.ro
A murit marele actor. Lumea a pierdut un adevărat geniu: Este o zi tristă...
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
800 de lei GRATIS pentru acești români! Ce trebuie să facă pentru acești bani
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Medicii vin cu noi vești despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „Acest progres va continua”. Cum se simte premierul Slovaciei la mai bine de o săptămână de la atac
Capital.ro
Muzica populară a pierdut o mare stea. Gheorghe Turda: Dumnezeu să îl ierte!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'