Băsescu, ironie maximă pentru Iohannis: Va urmări cu atenţie şi cu oarecare îngrijorare ce se întîmplă la Bruxelles

Traian Băsescu îl ironizează pe preşedintele Klaus Iohannis, care a făcut un obicei din a spune că "urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare" orice subiect mai important. Fostul şef al statului subliniază într-o postare pe Facebook că preşedintele Iohannis trebuia să participe la Consiliul din 7 martie, unde l-a delegat pe premierul Cioloş să participe.

04 mart. 2016, 19:51
Băsescu, ironie maximă pentru Iohannis: Va urmări cu atenţie şi cu oarecare îngrijorare ce se întîmplă la Bruxelles

Traian Băsescu a arătat cine ne-a reprezentat la reuniunile de la Bruxelles şi cine ar fi trebuit să ne reprezinte.

Pe 7 Martie, Iohannis va urmări cu atenţie ce se întîmlă la Bruxelles”, scrie fostul preşedinte pe Facebook. 

Consiliul din Octombrie 2015 – participă Iohannis
Consiliul din Decembrie 2015 – participă Cioloş
Consiliul din Februarie 2016 – participă Iohannis
Consiliul din 7 Martie 2016 – participă Cioloş

Ce să mai înţeleagă ceilalţi membri ai Consiliului European? Cine este partenerul de dialog în România ? Cu cine trebuie să negocieze ? Cu cine fac înţelegeri astăzi pentru a le ţine minte mîine?

Sub perdeaua unei vizite în Israel şi Palestina, Preşedintele Iohannis lipseşte de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migraţiei islamiste.

Citeşte şi: Klaus Iohannis l-a delegat pe Dacian Cioloş să reprezinte România la summitul UE – Turcia dedicat migranţilor

Găsirea soluţiilor la această problemă care subminează existenţa Spaţiului Schenghen dar şi a însăşi existenţei Uniunii Europene, necesita prezenţa celui mai autorizat reprezentant al României pentru că deciziile ce se vor lua vor influenţa fundamental viitorul ţării.

Prezenţa unui tehnocrat neangajat politic, fie el şi Dacian Cioloş, este unică, nici un alt stat nepermiţîndu-şi să nu fie reprezentat la Consiliul European de un politician ales.

In mod cert, Preşedintele Iohannis putea să-şi regleze vizita din Israel luînd în calcul plecarea de la Bruxelles în loc de Bucureşti.

Aşa însă, îi va rămîne să urmărească cu atenţie şi eventual cu oarecare îngrijorare, ce se întîmplă la Bruxelles şi care va fi soarta Uniunii Europene”, conchide ironic Traian Băsescu.