Maria Cociorvan, bătrâna ridicată de DNA şi adusă în Bucureşti din greşeală, a murit

Bătrâna din Rădăuţi care a fost ridicată de mascaţi pentru o mită în ouă şi miere a murit. Femeia, care era compătimămită în urmă cu 2 ani de o ţară întreagă, s-a stins acasă din cauza din cauza problemelor cardiace.

21 ian. 2016, 09:42
Maria Cociorvan, bătrâna ridicată de DNA şi adusă în Bucureşti din greşeală, a murit

Maria Cociorvan sau tanti Maria, aşa cum o ştia toată lumea din Rădăuţi, a fost săltată de mascaţi de acasă. Continuu a fost păzită ca un infractor de temut. Femeia povestea că a trăit ruşinea vieţii ei, la 72 de ani să se trezească cu procurorii şi poliţiştii la poartă.

„M-am sculat de dimineata, sunt femeie bolnavă, sufăr cu inima şi m-am sculat de dimineata sa beau pastilele aud cainii la poarta. Jandarmeria. Cum mi-a fost mie, la varsta mea, cu jandarmeria la poarta?”, spunea batrana.

Bătrâna a fost acuzată că a mituit un judecător din Rădăuţi cu ouă şi miere de albine. A fost urcată în dubă şi dusă în Capitală la audieri. După ore bune de audieri la DNA, bătrâna a fost lăsată să plece. S-a trezit însă în centrul Capitale, la peste 400 de kilometri de casă, fără un leu un buzunar. A fost ajutată de un avocat, căruia i s-a făcut milă de ea şi i-a dat bani să-şi cumpere bilet de tren.

Câteva luni mai târziu, bătrâna a fost trimisă în judecată. Ea a murit miercuri-noapte, acasă, la Rădăuţi, din cauza problemelor cardiace de care suferea de multă vreme.