BELGIA-JAPONIA 3-2. Japonezii, târâţi de „diavoli” în infern. Meci nebun la Rostov pe Don

CM 2018. Selecţionata Belgiei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins Japonia cu scorul de 3-2 (0-0), luni seara, la Rostov pe Don, în optimile de finală ale competiţiei.

02 iul. 2018, 16:46
BELGIA-JAPONIA 3-2. Japonezii, târâţi de „diavoli” în infern. Meci nebun la Rostov pe Don

BELGIA – JAPONIA LIVE TVR: Cele două echipe vin după evoluţii diferite în ultimele meciuri din grupe, ”Diavolii roşii” reuşind o victorie în faţa Angliei (1-0), deşi au schimbat aproape toată echipa, în timp ce Japonia a obţinut in extremis calificarea în optimi, graţie punctajului din clasamentul fair play, în urma eşecului cu Polonia (0-1).

BELGIA – JAPONIA LIVE TVR:

Componenţa formaţiilor:

Belgia: Thibaut Courtois – Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld – Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier – Dries Mertens, Eden Hazard – Romelu Lukaku. Selecționer: R. Martinez,

Japonia: Eiji Kawashima – Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo – Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki – Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui – Yuya Osako. Selecționer: A. Nishino.

Neînvinsă în 22 de partide, selecţionata antrenată de spaniolul Roberto Martinez a câştigat în faţa Japoniei chiar anul trecut (1-0), un meci amical jucat în Ţara Soarelui Răsare, prin golul lui Romelu Lukaku, care a marcat de patru ori în Rusia şi va putea evolua contra niponilor, după o accidentare la gleznă.

Echipa antrenată de Akira Nishino a reuşit o victorie surpriză în grupă, 2-1 cu Columbia, dar a dezamăgit în ultimul meci, cu Polonia, selecţionerul asigurând că fanii ”Samurailor albaştri” vor fi răsplătiţi cu o altfel de prestaţie în optimi.

Japonia nu a trecut niciodată de optimi la Cupa Mondială, ajungând pentru a treia oară în această fază. Între titulari vor reveni, faţă de partida cu Polonia, căpitanul Makoto Hasebe, Shinji Kagawa şi Yuya Osako.

Belgia s-a oprit în sferturi la Cupa Mondială de acum patru ani, învinsă de Argentina (0-1), dar şi la EURO 2016, pierzând în faţa Ţării Galilor (1-3), iar acum ar putea da în faza următoare peste Brazilia.

Belgia este echipa cu cele mai multe goluri marcate în grupă, 9, dar şi cu cele mai multe şuturi pe poartă, 22. 

Japonia, care s-a calificat în optimi graţie regulilor fair play, a făcut cele mai puţine faulturi în grupe, 28.

Belgia are cinci jucători cu cartonaşe galbene, care riscă suspendarea dacă vor primi un nou avertisment, Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen, Leander Dendoncker, Youri Thielemans şi Thomas Meunier, în timp ce la japonezi se află patru fotbalişti în această situaţie, Makoto Hasebe, Takashi Inui, Tomoaki Makino şi Eiji Kawashima.

Cele două echipe s-au confruntat o dată şi la Cupa Mondială, în 2002, când Japonia a găzduit competiţia alături de Coreea de Sud, meciul terminându-se la egalitate, 2-2. La bilanţul general, niponii au avantaj, cu două victorii şi două egaluri.