Belgia: Ministrul de Interne a retras documentele de identitate a 15 tineri care voiau să lupte în Siria

Ministrul de interne belgian, Jan Jambon, a retras de la începutul anului cărțile de identitate și pașapoartele unui număr de 15 tineri belgieni pregătiți să plece în Siria, relatează luni cotidianele belgiene De Morgen, Het Laatste Nieuws și La Derniere Heure.

RomaniaTV.net
31 oct. 2016, 08:55
Belgia: Ministrul de Interne a retras documentele de identitate a 15 tineri care voiau să lupte în Siria

Ministrul de Interne al Belgiei poate retrage documentele de identitate ale unui cetățean belgian numai pe baza unei recomandări din partea Organismului de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM, instituția oficială belgiană însărcinată cu analizarea amenințărilor în materie de terorism și extremism și aflată sub autoritatea comună a Ministerului de Interne și a Ministerului Justiției). ”În total, avem sub observație 160 de candidați la plecare” spre Siria, a declarat Jambon.

Această măsură poate dura trei luni și poate fi prelungită pentru încă trei luni. În absența documentelor de identitate, este practic imposibil de trecut frontiera turcă.

Citeşte şi Atentat terorist dejucat în Arabia Saudită. Jihadiştii de la Stat Islamic au vrut să arunce în aer un stadion

”Pot să vă asigur că motorul mașinii lor era deja încălzit. Ei se aflau pe punct de plecare către zona de conflict”, a precizat ministrul de interne belgian.

Tinerii respectivi au vârste cuprinse între 17 și 28 de ani și sunt originari din Borgerhout (Anvers), Opoeteren (Maaseik), Schaerbeek, Jette, Laeken (Bruxelles), Verviers, Herstal (Liege), Jumet (Charleroi) și Tamines (Sambreville).