WORLD CUP 2018. Belgia, start lansat la Mondiale. 3-0 cu Panama

WORLD CUP 2018. Reprezentativa Belgiei a învins, luni, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata statului Panama, din care face parte şi dinamovistul Jaime Penedo, într-un meci din Grupa G a Cupei Mondiale din Rusia, disputat pe stadionul Fişt, la Soci.

18 iun. 2018, 11:59
WORLD CUP 2018. Belgia, start lansat la Mondiale. 3-0 cu Panama

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 75 GOL Belgia, din nou Lukaku! A fost un atac rapid al „diavolilor”, Eden Hazard i-a pasat lui Lukaku, care a săltat mingea peste Penedo. Belgia-Panama 3-0!

Min. 69 GOL Belgia! Lukaku înscrie cu capul, din centrarea lui Kevin De Bruyne. 2-0 pentru „diavoli”.

Min. 55 Ocazie mare Panama! Michael Murillo este găgit nemarcat, reuşeşte o preluare perfectă și ajunge faţă în faţă cu Courtois. Trimite pe jos, la colţul scurt, dar belgianul respinge în corner!

Min. 47 GOL Belgia! Dries Mertens stă pe respingere, undeva la 14-15 metri şi o dată mingea ajunsă la el trimite un vole de excepţie, care face inutil plonjonul lui Penedo. Belgia-Panama 1-0!

Min. 46 A început repriza secundă la Sochi.

Romelu Lukaku a avut doar şapte atingeri de balon în prima repriză: un şut pe lângă poartă, două pase reuşite şi patru pase greşite.

Min. 45 Pauză la Soci, în mod surprinzător scorul este ca la începutul partidei, Belgia-Panama 0-0.

Min. 38 Intervenţie excelentă a lui Penedo, la şutul lui Eden Hazard! Fotbalistul belgian a şutat la colţul scurt, dar portarul lui Dinamo a respins de lângă bară!

Min. 21 O nouă şansă pentru Belgia! Kevin De Bruyne trimite decisiv în faţa porţii, dar unul dintre fundaşii panamezi respinge cu un ultim efort în corner.

Min. 19 Dries Mertens are din nou şansa golului, şutul său trece însă puţin pe lângă bară!

Min. 7 Prima ocazie a meciului îi aparţine Belgiei! Dries Mertens a primit pe jos în spatele fundaşilor şi a şutat sub barp, dar Jaime Penedo i-a ghicit intenţiile şi a plonjat superb, respingând în corner.

Min. 1 A început meciul de la Soci, care consemnează debutul la Mondiale al naţionalei din Panama.

Echipele de start:

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, Hazard
Rezerve: Casteels, Mignolet, Chadli, Dembele, Dendoncker, Batshuayi, Fellaini, T. Hazard, A. Januzaj, V. Kompany, Tielemans
Antrenor: Roberto Martinez

Panama: J. Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Gomez – Barcenas, Cooper, Godoy, Rodriguez – Perez
Rezerve: Calderon, Rodriguez, Arrroyo, Baloy, Cummings, I. Diaz, Avila, Machado, Ovalle, Pimentel, Tejada, G. Torres
Antrenor: Hernan Gomez

Arbitru: Janny Sikzawe (Zambia)
Stadion: Fisht Olympic Stadium (Soci)


BELGIA – PANAMA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Echipele probabile:

Belgia: Courtois – Vertonghen, Boyata, Alderweireld – Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco – Mertens, Romelu Lukaku, Eden Hazard. 
Selecţioner: Roberto Martinez.

Panama: Jaime Penedo – Roman Torres, Fidel Escobar, Eric Davis, Michael Murillo – Gabriel Gomez, Anibal Godoy, Armando Cooper, Edgar Barcenas, Jose Luis Rodriguez – Blas Perez. 
Selecţioner: Hernan Dario Gomez.

Arbitru: Janny Sikazwe (Zambia)

Selecţionerul spaniol Roberto Martinez l-a trimis acasă pe fundaşul Laurent Ciman, aflat în lot pentru orice eventualitate, având în vedere că starea de sănătate a apărătorilor Vincent Kompany şi Thomas Vermaelen s-a îmbunătăţit. Belgia poate să-i menajeze pe cei doi în perspectiva meciurilor mai importante cu Tunisia şi Anglia, iar Dedryck Boyata îi poate lua locul lui Kompany. 

BELGIA – PANAMA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Belgia nu a pierdut în preliminarii cu Martinez la cârmă, ibericul construind echipa în jurul vedetelor De Bruyne şi Eden Hazard, ambii jucători în Premier League.

În ciuda nemulţumirii create de decizia lui Martinez de a-l lăsa în afara lotului pe Radja Nainnggolan (AS Roma), Martinez i-a inspirat pe fanii belgieni să creadă echipa se poate ridica la nivelul performanţei din 1986, când ”diavolii roşii” jucau semifinale.

Belgia ţinteşte departe şi ar putea deveni cea mai mică ţară care câştigă Cupa Mondială, de la Uruguay, în 1950.

Belgia va începe probabil meciul de la Soci cu tridentul Mertens – Romelu Lukaku – Eden Hazard.

BELGIA – PANAMA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Panama, în lotul căreia se află portarul dinamovist Jaime Penedo, dar şi Armando Cooper, fost mijlocaş al Oţelului Galaţi, s-a calificat în premieră la Cupa Mondială, sub cârma columbianului Hernan Dario Gomez. Panamezii au fost surclasaţi în martie de Elveţia cu 6-0, în meci amical, în timp ce Belgia a dispus cu 4-0 de o altă echipă din CONCACAF, mai valoroasa Costa Rica, chiar săptămâna trecută.

BELGIA – PANAMA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Singurul obiectiv al panamezilor la turneul din Rusia este să nu se facă de râs. Panamezii nici nu au luat startul în preliminariile Cupei Mondiale până în 1978, fiind mai preocupaţi de baseball. 

La Cupa Mondială din Brazilia (2014), belgienii s-au oprit în sferturile de finală. În lotul lui Roberto Martinez se află 13 jucători care evoluează în Premier League, 11 dintre ei terminând pe primele cinci locuri cu echipele lor.Dinamovistul Jaime Penedo este singurul jucător din Liga 1 Betano care evoluează la Campionatul Mondial din Rusia. Goalkeeper-ul panamez va lua startul în grupa G împotriva unui adversar deloc accesibil, este vorba de selecţionata Belgiei, astfel că acesta va trebui să facă faţă asalturilor lui Lukaku, De Bruyne, Hazard şi Mertens.Dinamovistul Jaime Penedo este singurul jucător din Liga 1 Betano care evoluează la Campionatul Mondial din Rusia. Goalkeeper-ul panamez va lua startul în grupa G împotriva unui adversar deloc accesibil, este vorba de selecţionata Belgiei, astfel că acesta va trebui să facă faţă asalturilor lui Lukaku, De Bruyne, Hazard şi Mertens.