Beneficii surprinzătoare ale dormitului în pielea goală

Inca mai cauti motive sa dormi dezbracata? Nu e doar ca e tare comod si, pe deasupra, incredibil de sexy, dar sa renunti la pijamale (chiar si la cele mai sumare) e foarte prielnic pentru sanatate. De ce? Afla in continuare 5 beneficii ale dormitului nud, confirmate stiintific.

04 aug. 2014, 19:46
Beneficii surprinzătoare ale dormitului în pielea goală

1. Te odihnesti mai bine

Se pare ca insomnia este provocata, printre altele, si de supraincalzirea corpului in timpul noptii. Cel putin asa arata un studiu efectuat recent in Australia, care a scos la iveala ca mentinerea unei temperaturi corporale coborate, la un nivel care sa fie totusi confortabil, faciliteaza odihna neintrerupta si creste frecvena stadiilor de somn profund. Cu alte cuvinte, dormind dezbracata, ii permiti pielii tale sa respire, ceea ce sporeste calitatea somnului. Pielea se racoreste, nu te mai trezesti de cateva ori pe noapte pentru ca ti-e prea cald sau te jeneaza pijamaua, te odihnesti cu adevarat si te trezesti bine dispusa. Asa incat, daca vrei sa dormi mai bine, evita sa porti in pat pijamale care iti tin cald.

2. Te ajuta sa slabesti

Racirea naturala a corpului in timpul noptii contribuie, de asemenea, la scaderea nivelului de cortizol, cunoscut si sub denumirea de „hormonul stresului”. Cortizolul este responsabil pentru starile de agitatie si pentru pofta excesiva de mancare. Alegand sa dormi goala, alegi de fapt sa iti pastrezi silueta, pentru ca tii sub control productia de cortizol in timpul somnului. Intre orele 22.00 si 2.00, cand corpul se odihneste profund, nivelul de cortizol ajunge la minimum. Insa dupa ora 2.00, glandele ce produc cortizol incep sa lucreze pentru a pregati corpul pentru a doua zi, in asa fel incat sa ai energie. Cand nu ai parte de suficienta odihna, nivelul de cortizol creste, fapt ce iti stimuleaza apetitul, facandu-te sa manaci mai mult decat ai nevoie.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro