Bilanţ: 13 accidente aviatice grave au avut loc în ultimii şase ani

În ultimii şase ani au fost înregistrate 13 accidente aviatice grave, iar cel mai recent este cazul avionului Boeing al companiei aeriene low-cost flydubai care efectua o cursă între Dubai şi Rostov-pe-Don. Aeronava s-a prăbuşit la 19 martie 2016 pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţii de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane, potrivit AFP.

19 mart. 2016, 09:05
Bilanţ: 13 accidente aviatice grave au avut loc în ultimii şase ani

Cele mai grave accidente aviatice au avut loc la:

24 februarie 2016 — Un avion de linie de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din vestul Nepalului cu 23 de persoane la bord. Toate persoanele aflate la bordul avionului au murit. Rămăşiţe ale avionului şi cadavre carbonizate au fost găsite în muntele Soli Ghoptebhir din districtul Myagdi.

29 ianuarie 2016 — Un avion de mici dimensiuni pentru pasageri a căzut în Oceanul Pacific în apropierea coastei australiene, cauzând moartea a trei persoane. Avionul decolase de pe aeroportul Moorabbin şi s-a prăbuşit în ocean în largul coastelor statului Victoria, din sud-estul Australiei.

Citeşte şi: AVION PRĂBUŞIT în Rusia: Toţi pasagerii au murit. Momentul impactului a fost filmat VIDEO

22 decembrie 2015 — Un avion de tip Super King s-a prăbuşit la scurt timp după decolare la periferiile capitalei indiene New Delhi, toate cele zece persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa în accident. Avionul, închiriat de Forţele de securitate a frontierelor, avea ca destinaţie oraşul Ranchi, din estul ţării.

4 noiembrie 2015 — Cel puţin 41 de persoane au murit în Sudanul de Sud după ce un avion cargo s-a prăbuşit după decolarea de pe aeroportul din Juba. Un membru al echipajului şi un copil aflat printre pasageri au supravieţuit.

31 octombrie 2015 — Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia (Metrojet) având la bord 224 de persoane, în mare majoritate de naţionalitate rusă, s-a prăbuşit în deşertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din staţiunea Sharm el-Sheik, cu destinaţia Sankt-Petersburg. Nu au existat supravieţuitori.

2 octombrie 2015 — Un avion de mici dimensiuni ce avea la bord 10 persoane s-a prăbuşit în munţi, în timpul unui zbor deasupra insulei indoneziene Sulawesi. Aparatul, un model DHC-6 Twin Otter, aparţinea companiei aeriene indoneziene Aviastar şi urma să ajungă la Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud. Aparatul decolase din oraşul Masamba şi avea la bord trei membri ai echipajului şi şapte pasageri, printre care doi copii.

16 august 2015 — Un avion ATR 42 al companiei indoneziene Trigana Air s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din Indonezia cu 54 de persoane la bord, toate pierzându-şi viaţa.

8 mai 2015 — Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe cea mai circulată autostradă din apropierea oraşului Atlanta din statul american Georgia, provocând moartea a patru persoane.

24 martie 2015 — Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona şi Düsseldorf, s-a prăbuşit în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord — 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceştia erau germani, dintre care 16 liceeni veniţi în Spania într-un schimb şcolar şi 45 spanioli.

11 martie 2015 — Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în nord-vestul Franţei, provocând moartea celor patru persoane aflate la bord, dintre care doi adolescenţi.

17 iulie 2014 — Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, printre care 193 de olandezi, s-a prăbuşit în apropiere de Doneţk în estul Ucrainei, o regiune măcinată de un conflict armat, toţi pasagerii şi membrii echipajului pierzându-şi viaţa. Avionul, care asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost cel mai probabil doborât de o rachetă sol-aer lansată într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

17 noiembrie 2013 — Un avion Boeing 737 al companiei ruse Tatarstan, care a decolat de la Moscova, s-a prăbuşit pe aeroportul din Kazan, provocând moartea celor 50 de pasageri şi membri ai echipajului.

10 aprilie 2010 — Un avion polonez în care se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, soţia sa şi alţi înalţi responsabili politici şi militari polonezi, în total 96 de persoane, s-a prăbuşit la Smolensk, în vestul Rusiei. Delegaţia poloneză se deplasa la ceremoniile prilejuite de comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.