BILANŢ OFICIAL: Peste 4.000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei 28 de români sunt în siguranţă UPDATE

Un număr de peste 4.000 de morţi şi 6.515 de persoane rănite este ultimul bilanţ oficial al cutremurului devastator de 7,8 din Nepal, potrivit unor oficiali din guvernul nepalez citaţi de CNN. Şi 28 de români au fost prinşi în mijlocul dezastrului. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.

26 apr. 2015, 05:42
BILANŢ OFICIAL: Peste 4.000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei 28 de români sunt în siguranţă UPDATE

Update 20:32: Peste 4.000 de persoane au murit în urma mişcărilor telurice devastatoare din Nepal, au informat autorităţile nepaleze, luni seara. Numărul celor decedaţi creşte de la oră la oră, pe măsură ce autorităţile găsesc cadavrele

UPDATE 27 APRILIE 18:01: Bilanţul victimelor depăşeşete 3.800 de morţi între care şi doi italieni.  Patru italienin sunt dispăruţi după cutremurul de 7,9 grade produs sâmbătă.

UPDATE 27 APRILIE, ORA 12.00: Bilanţul cutremurului din Nepal a crescut la 3.617 morţi, luni, la două zile după tragedia care a determinat zeci de mii de persoane să îşi petreacă noaptea pe străzi, relatează AP, în pagina electronică. 6515 PERSOANE sunt date dispărute.  

UPDATE 27 aprilie, ora 11.00:  Numărul persoanelor decedate ca urmare a cutremurului produs în Nepal a depăşit 3.400. Potrivit unui oficial guvernamental din Nepal, numărul morţilor a ajuns la 3.432. Autorităţile din India au anunţat 56 de morţi, în timp ce China a raportat 20 de decese ca urmare a seismului puternic din Nepal.

Iar căutările continuă, autorităţile aşteptându-se ca numărul persoanelor decedate să crească. 

……………………………………………………………

UPDATE, 27 APRILIE, 7.00: Bilanțul morților se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite”, a declarat Rameshwor Dangal, șef al serviciului pentru situații de urgență din Ministerul de Interne de la Kathmandu.

În plus, aproximativ 90 de persoane și-au pierdut viața în țări învecinate, ca India și China, mai scriu agențiile internaționale de presă.

Cei 28 de români care s-au aflat în Nepal, în momentul producerii cutremurului, sunt în siguranţă.

UPDATE 19.00 Bilanţul seismului a depăşit 2.540 de morţi

Bilanţul oficial al seismului produs sâmbătă depăşeşte 2.540 de morţi şi ar putea să mai crească, în condiţiile în care echipele de salvatori caută în continuare printre dărâmături.


UPDATE ora 18.00: Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunicat de presă că toţi cei 28 de cetăţeni români aflaţi în Nepal sunt în afara oricărui pericol.

„În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români în urma cutremurului din Nepal, Ministerul Afacerilor Externe informează că pe parcursul zilei de 26 aprilie 2015, au mai fost identificaţi încă 9 cetăţeni români care, de asemenea, se află în afara oricărui pericol. Astfel, bilanţul cetăţenilor români localizaţi, contactaţi şi care sunt în siguranţă la acest moment este de 28 de persoane. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zonele afectate. Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime”, explică MAE.

Anterior, MAE a precizat că în Nepal s-ar fi aflat 19 români. 

„În continuarea informaţiilor transmise în cursul zilei de ieri, 25 aprilie 2015, referitoare la situaţia cetăţenilor români în urma cutremurului din Nepal, vă informăm că,  până în prezent, au fost identificaţi 19 cetăţeni români, care au fost contactaţi şi se află în afara oricărui pericol„, se arată într-un comunicat MAE, remis RomaniaTV.net.

UPDATE Bilanţul depăşeşte 2.400 de morţi

Bilanţul oficial al seismului depăşeşte 2.400 de morţi şi ar putea să mai crească, în condiţiile în care echipele de salvatori caută în continuare printre dărâmături, relatează DPA în pagina electronică.

În condiţiile în care drumurile şi liniile de comunicaţie au fost distruse, oficialii se aşteaptă ca bilanţul victimelor să fie mult mai mare, în urma informaţiilor primite din zone izolate, unde sate întregi au fost devastate.

Şosele crăpate, case prăbuşite şi oameni prinşi sub dărâmături. Acesta este peisajul apocaliptic lăsat în urmă de seismul produs la 80 de kilometri de capitala Kathmandu.

Citeşte şi Cutremur Nepal: Centrul istoric din Kathmandu, devastat de seism

În Kathmandu, străzile au devenit adevărate saloane de triaj. Medicii au fost copleşiţi de numărul răniţilor, mulţi dintre ei în stare gravă.

Citeşte şi MESAJELE lui Alex Găvan, alpinistul român de pe Everest, au ajuns în presa internaţională

Cartiere întregi au devenit în câteva clipe ruine.

Printre clădirile puse la pământ de cutremur se numără şi turnul istoric Dharara, ridicat în secolul 19 şi aflat în patrimoniul UNESCO.

Seismul s-a resimţit şi în ţările vecine, Pakistan şi India, dar şi China. Toate au înregistrat victime în urma seismului.

Citeşte şi DEZASTRUL lăsat în urmă de cutremurul din Nepal. Moarte, disperare şi haos. Imagini şocante GALERIE FOTO

Citeşte şi Seismolog INFP: Şi în România se poate produce un CUTREMUR asemănător celui din Nepal