Bilanţul violenţelor huliganilor de la protestele din Piaţa Victoriei: Un arestat şi alte cinci persoane sub control judiciar

O singură persoană a fost arestată după violenţele de la protestele din noaptea de 1 spre 2 februarie din Piaţa Victoriei, alte cinci fiind plasate sub control judiciar, potrivit unei decizii de vineri a Judecătoriei Sectorului 1, care poate fi contestată în termen de 48 de ore.

24 feb. 2017, 15:59
Bilanţul violenţelor huliganilor de la protestele din Piaţa Victoriei: Un arestat şi alte cinci persoane sub control judiciar

Pentru un singur bărbat, respectiv Alexandru- George Timinschi, a fost luată măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus măsura controlului judiciar pentru alte cinci persoane, respectiv Ionuţ – Cristian Dinu, Andrei-Lucian Dumitrescu, Razvan-Marian Radu, Alexandru Marius Boşcu, Daniel-Ionuţ Ion, pe o durată de 60 zile, începând de vineri.

Citeşte şi: Ofiţer sub acoperire, bătut crunt de colegii care l-au confundat cu un ultras VIDEO

Joi seară, pentru opt persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, ca urmare a celor 13 percheziţii efectuate de procurori şi poliţişti în Bucureşti, în dosarul deschis ca urmare a violenţelor din noaptea de 01 spre 02 februarie înregistrate în Piaţa Victoriei.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate joi dimineaţă au fost găsite şi ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate, se arată într-un comunicat de Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma că nu a primit „informări că la miting ar fi urmat să aibă loc provocări”.

„Ieri noi am primit informări de la Ministerul de Interne privind riscul producerii unor probleme cu ocazia acestei manifestaţii a societăţii civile, dar concret MAI; prin structurile abilitate, urmărea aceste mişcări pentru a elimina orice risc”, a declarat, joi dimineaţă, procurorul general Augustin Lazăr.

El a precizat că la Parchetul Judecătoriei Sector 1 a fost dechis un dosar penal privind violenţele produse la mitingul din Piaţa Victoriei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seara, la România TV, referitor la violenţele izbucnite la protestul din Capitală, ca nu a primit informări prealabile de la servicii că la miting ar fi urmat să aibă loc provocări. „Nu am primit informări că la mitingul din această seară urmau să fie provocări. Eu nu am primit o asemenea informaţie, dar am luat toate măsurile necesare”, spunea ministrul Carmen Dan, întrebată dacă fusese informată de către serviciile de informaţii despre eventuale provocări ce ar fi umat să aibă loc la protestul de miercuri seară.

Vezi si:Klaus Iohannis, prima reacţie după protestele violente din Piaţa Victoriei

Ulterior, SRI a precizat, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară, că a existat „un schimb de informaţii cu MAI”.