BLESTEMUL CÂŞTIGĂTORILOR LA LOTO. Un ieşean a ajuns în arest după ce a câştigat o sumă mare de bani

De-a dreptul incredibil: unul dintre cei mai norocoşi ieşeni din ultimul deceniu, bărbatul care, acum câţiva ani, câştiga 3,8 milioane de euro la Loto 6/49, este investigat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Mihai Cazacu a fost reţinut alaltăieri pentru 24 de ore de procurorii de la Crimă Organizată, însă eliberat de judecători, fiind cercetat sub control judiciar. Pentru Cazacu, câştigul la Loto a fost mai degrabă un blestem. A făcut tot felul de afaceri păguboase şi, colac peste pupăză, a mai fost şi condamnat în dosar.

19 iun. 2017, 12:35
BLESTEMUL CÂŞTIGĂTORILOR LA LOTO. Un ieşean a ajuns în arest după ce a câştigat o sumă mare de bani

Dosarele penale se ţin scai de un ieşean devenit milionar în euro după ce a câştigat la Loto 6/49, scrie zdi.ro. Mihai Cazacu a nimerit cele şase noroase în 2008, atunci când în conturi i-au intrat 3,8 milioane de euro. De atunci, a avut parte numai de belele. A pierdut o mare parte din sumă în urma unor investiţii neinspirate, a fost condamnat pentru o bătaie cu interlopi, cercetat pentru evaziune fiscală şi conducere cu alcoolemie, a fost bătut din cauza unore presupuse datorii.

Citeşte şi LOTO: Report de 6,74 milioane de lei la Joker. O nouă extragere LOTO, pe 22 iunie

Cireaşa de pe tort a venit la finele săptămânii trecute, când la uşa lui Mihai Cazacu au venit procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiu­ni­lor de Crimă Organizată şi Tero­rism (DIICOT) Iaşi. Noro­cosul de la Loto a fost săltat de jandarmi şi dus la audieri, unde a aflat că este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Mihai Cazacu, alături de fratele său Petrică, dar şi de un anume Dumitru Codre, a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore. Cei trei au fost prezentaţi şi Tri­bunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, judecătorii stabilind să fie cercetaţi sub control judiciar.
Potrivit unor informaţii, ancheta din acest caz este foarte complexă, vizate fiind şi mai multe persoane de etnie romă care au fost de acord să intre în reţeaua de evaziune fiscală.

La finele săptămânii trecute, poliţişti de la Satu Mare, Bacău, Braşov şu Buzău, coordonaţi de DIICOT, au efectuat 22 de per­cheziţii domiciliare la persoanele bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.
„În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi acţio­nat pe raza mai multor judeţe din ţară pe linia evaziunii fiscale şi spă­lării banilor. Din cercetări a re­zultat că societăţile comerciale im­plicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de fac­turi fiscale, care aveau ca obiect prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi auto­străzi”, susţin anchetatorii.

Oamenii legii au mai arătat că suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii, scopul fiind deducerea ilegală de TVA. Prejudiciul total ce ar fi fost creat de cei implicaţi în reţea ar fi de 6 milioane de lei, au mai precizat procurorii. În total, nouă persoane sunt cercetate acum sub control judiciar în acest caz, cu tot cu cei trei inculpaţi eliberaţi de instanţă.

Citeşte şi LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER ŞI NOROC: Care sunt numerele extrase duminică, 18 iunie

Cum să devii, din milionar, şi sărac şi infractor

Mihai Cazacu are deja două condamnări la activ, ambele pentru fapte comise după ce a devenit milionar în euro. Ieşeanul mai are în lucru un dosar, după ce s-ar fi urcat băut la volan, şi mai este parte vătămată într-un dosar de violenţă, unde acuză că ar fi fost bătut de interlopi cărora le-ar fi datorat bani.

Acum câţiva ani, Cazacu a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în forma stopajului la sursă, după ce nu a mai putut să îşi plătească taxele la stat. Pedeapsa de un an şi nouă luni de închisoare a fost una rezultantă, Cazacu mai fiind condamnat şi pentru ultraj contra bunelor moravuri după ce s-a bătut cu interlopi din clanul Gangal.

Cea din urmă faptă a avut loc pe 9 ianuarie 2010. În acea zi, Con­stantin Gangal, membru unul clan de infractori din Iaşi, l-a sunat pe milionarul de la Loto pentru a-i cere cu împrumut o maşină de lux. Cei doi, împreună cu alte două persoane, s-au întâlnit în oraşul Târ­gu Frumos, unde au consumat bău­turi alcoolice până la miezul nopţii. Ulterior, într-un alt local, ieşenii au început să se certe.
„După schimbul de replici, învinuiţii s-au ridicat de la masă, s-au îmbrâncit şi lovit reciproc cu pumnii, cu piese de veselă şi mobilier. Clienţii din bar au fugit, iar barmanii s-au ascuns după bar”, au arătat procurorii.

În luna martie 2014, Mihai Cazacu a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un Audi Q7 în stare de ebrietate. Atunci, a refuzat să i se recolteze probe biologice şi a sărit la bătaie la poliţişti.
„Faptele de care sunt acuzaţi clienţii mei au fost săvârşite în anul 2010. Despre acestea procurorii au aflat în anul 2012, fiind deschis un dosar penal în acest sens. Mi se pare abuziv ca după 5 ani de zile clienţii mei să fie percheziţionaţi, chemaţi la DIICOT Iaşi, să li se schimbe calitatea din suspect în inculpat, să fie reţinuţi şi trimişi în instanţa cu propunere de arestare, totul petrecându-se în aceeaşi zi. Mă bucură soluţia instanţei, şi observ că arestul preventiv începe să nu mai fie regulă în România, ci excepţie”, ne-a de­clarat avocatul Razvan Huţanu, apă­rător în dosar.