Blestemul vârstei de 27 de ani: 10 VEDETE care au MURIT la această vârstă

"Forever 27 Club" sau "Club 27" este un club din care fac parte foarte multe vedete din intreaga lume. Acesta este considerat cel mai mare mit al rock n'roll-ului si a fost readus in atentia lumii muzicale si publicului prin decesul lui Amy Winehouse.

23 mai 2017, 06:08

1. Amy Winehouse

Amy Winehouse, supranumită diva trash a muzicii soul, a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una „accidentală” – potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, fiind cauzată de abuzul de alcool.

2. Jimi Hendrix

 

Anul 1970 a fost marcat de disparitia lui Jimi Hendrix (18 septembrie), asfixiat cu propia voma dupa ce a combinat somnifere cu vin, si a lui Janis Joplin (4 octombrie), decedata, se crede, in urma unei supradoze de heroina.

3. Jim Morrison

Un an mai tarziu, liderul The Doors, Jim Morrison, a murit pe 3 iulie. in cazul lui Morrison nu a fost facuta o autopsie, considerandu-se ca a murit din cauza problemelor de inima.

4. Kurt Cobain

Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a murit prin impuscare pe 5 aprilie 1994, stabilindu-se oficial ca a fost vorba de o sinucidere.

Se pare ca mama cantaretului, afectat negativ de propriul succes si care s-a luptat cu dependenta de heroina, depresia si problemele din viata personala, i-ar fi spus la un moment dat: „Nu te alatura acelui club stupid”, relateaza Forbes, care aminteste de asemnea de marii disparuti ai lumii muzicii la varsta de 27 de ani.

Potrivit biografiei lui Cobain, „Heavier Than Heaven”, sora muzicianului a spus ca, in copilarie, acesta si-a exprimat dorinta de a face parte din „club”.

5. Janis Joplin

Janis a intrat in atentia publicului in a doua jumatate a anilor 60, ca solista a trupei Big Brother and the Holding Company, iar mai apoi ca artist solo.

In 2004, Janis Joplin a fost desemnata de revista Rolling Stone drept una dintre cele ami faimoase si ami talentate soliste din istorie.

Janis a murit pe 4 octombrie 1970, in urma unei supradoze de heroina combinate cu consum de alcool. A fost incinerata, iar cenusa sa imprastiata deasupra Oceanului Pacific.
Janis Joplin.

6. Robert Johnson

A fost printre cei mai cunoscuti solisti din Delta Blues, intitulat pe buna dreptate King of Delta Blues Singers.

Considerat bunicul Rock and Roll-ului, munca si totodata arta sa a influentat artisti precum Muddy Waters, Led Zeppelin, Bob Dylan, The Rolling Stones, Johnny Winter, Jeff Beck si Eric Clapton care l-a numit cel mai important cantaret de blues din toate timpurile.

Conditiile decesului sau nu sunt clare, se presupune ca a fost otravit cu o sticla destupata de wiskey care i-a fost oferita. Se pare ca flirtase cu femeia cui nu trebuia si iata, inca odata, iubirea loveste din nou prin intermediul stricninei.

7. Brian Jones

Chitaristul Brian Jones a fost gasit inecat in piscina casei sale in 1969. Oficial, s-a spus ca el s-a inecat din greseala in timp ce inota sub influenta drogurilor si a alcoolului. Totusi, raportul toxicologic spunea ca in corpul lui nu au fost gasite droguri, ci doar bere.

Documentele primite de politie provin de la un jurnalist care a investigat pe cont propriu, timp de patru ani, moartea fondatorului trupei Rolling Stones.

8. Ronald „Pigpen” McKernan

Ronald „Pigpen” McKernan (1945-1973) a fost un muzician american cunoscut ca membru fondator al trupei Grateful Dead. A cantat in formatie la orga, armonica, percutie, chitara si voce. In 1994 a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame alaturi de ceilalti membrii ai formatiei.

Pe 8 martie 1973 a fost gasit mort in locuinta sa din cauza unei hemoragii gastrointestinale.

9. Chris Bell

“Chris” Bell (1951-1978) a fost un cantaret, compozitor si chitarist american, originar din Memphis, Tennessee. A condus alaturi de Alex Chilton trupa de power pop Big Star, activa la inceputul anilor ’70. Pe 27 decembrie 1978, în timp ce se întorcea acasă, fostul chitarist de la Big Star a intrat cu maşina într-un stâlp de lumină. Accidentul i-a fost fatal, iar Chris Bell se stingea din viaţă la doar 27 de ani.

10. Jacob Miller

Trupa Inner Circle a luat naştere în 1968, la iniţiativa fraţilor jamaicani Ian şi Roger Lewis. Formaţia a început prin a cânta cover-uri ale unor piese soul şi r&b celebre în Statele Unite şi a reuşit să ajungă în anii ’70 una din cele mai populare trupe din Jamaica. Pe data de 23 martie 1980, Jacob Miller murea într-un accident de maşină. Avea 27 de ani.