Blogul Biziday.ro a devenit Moise.ro, pentru separarea opiniilor de ştiri

Moise Guran a relansat blogul Biziday.ro cu denumirea Moise.ro, păstrând numele "Biziday" pentru aplicaţia de ştiri. Jurnalistul a motivat schimbarea într-un anunţ publicat pe platforma sa, miercuri, spunând că este necesară separarea opiniilor de ştiri.

29 iun. 2017, 07:30
Blogul Biziday.ro a devenit Moise.ro, pentru separarea opiniilor de ştiri

„Explicaţia scurtă pentru această schimbare este că trebuia să separ zona editorială de zona de ştiri. Eu am opinii, acestea sunt, prin definiţie, subiective, nu toată lumea este de acord cu opiniile mele, dar toată lumea are nevoie de ştiri verificate, importante, serioase. Ceea ce nu înseamnă că nu îmi asum în continuare Aplicaţia Biziday, sau că dacă tastaţi în bara de adresă biziday.ro nu veţi ajunge tot pe acest site, cel puţin o perioadă de timp”, a scris Moise Guran.

Jurnalistul a adăugat că a ştiut că va fi necesară schimbarea numelui blogului încă de când a lansat aplicaţia de ştiri Biziday.

„Încă de când am lansat aplicaţia de ştiri cu numele Biziday am ştiut că va trebui să îmi schimb numele blogului. Acest site împlineşte şapte anişori şi chiar dacă a găzduit diferite opinii, nu numai pe ale mele, chiar dacă a găzduit înregistrări ale emisiunii tv cu acelaşi nume sau transmisii ale emisiunii România în Direct de la Europa FM, el a fost totuşi consacrat ca un blog personal”, a explicat el.

Citeşte şi Moise Guran, acuzat de plagiat. Este vizată aplicaţia de ştiri pe care a lansat-o săptămâna trecută

Moise Guran a mai scris că „amestecarea” zonei editoriale cu cea de ştiri este „un păcat”, din punct de vedere etic.

„Pe de altă parte, punerea în context a ştirii este foarte importantă, dar asta o duce spre zona de analiză. De la analiză la opinie mai e un pas”, a mai scris jurnalistul, precizând că de-a lungul timpului, echipa Biziday s-a străduit să menţină distincte opiniile de ştiri.

Jurnalistul a mai scris că domeniul biziday.ro va rămâne redirecţionat către moise.ro.