Boli pe care le poţi face mai devreme decât crezi

In ciuda faptului ca speranta de viata creste, media de varsta pentru a face anumite boli scade. Modul de viata, alimentatia, stresul sau sedentarismul contribuie la imbolnavirea tinerilor. Boli pe care credeai ca le au doar batranii afecteaza din ce in ca mai multi tineri, inca de la 20 sau 30 de ani. Uite 5 boli pe care le poti face mai devreme decat crezi.

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 08:06
Boli pe care le poţi face mai devreme decât crezi

1. Melanomul

Varsta medie de diagnosticare a melanomului este 50 de ani. Dar nu trebuie sa stai o viata intreaga la soare ca sa faci cancer de piele. Melanomul poate aparea si la 20 de ani, iar numarul femeilor care au facut melanom inaintea varstei de 40 de ani a crescut exponential. De vina ar fi cabinele de bronzat. Studiile au aratat ca riscul de a face cancer de piele creste cu 75% pentru cei care folosesc cabinele de bronzat inaintea varstei de 30 de ani.

Nu merge la solar daca tii la sanatatea pielii tale si nu iesi din casa vara fara sa te fi dat cu o crema de protectie solara. Nu trebuie sa dezvolti o fobie, e bine totusi sa stai la soare, dar la ore potrivite si in conditii potrivite. In cazul in care apare o carenta de vitamina D, mergi la medic pentru a-ti da o reteta de sulimente alimentare pe baza de
vitamina D. Daca nu este o carenta grava, mizeaza pe alimentele bogate in vitamina D.

2. Osteoporoza

Varsta medie de diagnosticare a osteoporozei este 65 de ani. Poti face osteoporoza si la 50 de ani. Aceasta boala se caracterizeaza prin scaderea densitatii oaselor.

Articol integral la: curademiere.ro