Bomba alimentară din farfuriile românilor: Provoacă apariţia cancerului!

România este prima ţară din lume care foloseşte, de cel puţin şase ani, un pesticid considerat de specialişti extrem de toxic. Este cunoscut sub denumirea de Initium şi sporeşte cu până la 65% riscul de cancer de colon.

20 mai 2016, 19:40
Bomba alimentară din farfuriile românilor: Provoacă apariţia cancerului!

Pesticidul cu pricina, netestat suficient, este folosit deja de ceva vreme în agricultura românească pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă, dar şi pentru viţa de vie. Cu alte cuvinte, dacă stăm să ne gândim puţin, cam pentru toate legumele de bază pe care le mănâncă orice român.

Produs de o firmă germană, pesticidele cu Initium sunt folosite în ţara noastră printr-un fel de ”testare ascunsă” încă din anul 2010, în condiţiile în care alte state au refuzat să-l încerce tocmai din cauză că este o substanţă foarte toxică care sporeşte cancerul de colon. Producătorii ”otrăvii” spun însă că pesticidul este foarte eficient și ajută agricultorii să obţină rapid o producţie de calitate superioară. Recent, Uniunea europeană a aprobat folosire fungicidelor cu Initium în toate ţările membre, scrie libertatea.

Denumirile sub care se găsesc pe piaţă substanţele cu pricina sunt Enervin – folosit pentru viţa de vie – și Zampro pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Initium, completează cu succes portofoliul pesticidelor dăunătoare organismului uman folosite de agricultorii români.

”Mai multe produse periculoase au fost testate în ţara noastră, fără ca agricultorii să ştie. Eu sunt agronom şi ştiu să mă feresc de ele, dar 90% dintre fermieri nu sunt agronomi şi cumpără, de bună credinţă, ce le dau comercianţii de fito-sanitare sub deviza: e nou, e bun!”, ne-a explicat Mircea Croitoru, fermier în bazinul legumicol Matca, judeţul Galaţi.

Numele provizoriu al produsului Initium este Ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine / Triazolopyrimidine extraordinar de puternic.

Conform specialiştilor în alimentaţie, un gram de Initium care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism.

Biochimiştii consideră că simplul fapt că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare, este foarte îngrijorător.