BOMBA sezonului vine de la FCSB. Gigi Becali, anunţ de ULTIMA ORĂ despre transferul anului. Este vorba de o sumă uriaşă

Gigi Becali a declarat că mijlocaşul FCSB Constantin Budescu este dorit de antrenorul Marius Şumudică pentru un transfer la noua echipă a tehnicianului, Al Shabab, din Arabia Saudită.

25 iun. 2018, 08:41
BOMBA sezonului vine de la FCSB. Gigi Becali, anunţ de ULTIMA ORĂ despre transferul anului. Este vorba de o sumă uriaşă

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, care azi, luni, 25 iunie, a împlinit 60 de ani, a anunțat că după Alibec, gruparea roș-albastră este foarte aproape de a se despărți și de Constantin Budescu (29 de ani). Coordonatorul vicecampioanei are șanse de a redeveni coleg cu Valerică Găman, dar în Arabia Saudită, la Al Shabab, echipa antrenată de Marius Șumudică.

”E posibil să plece Budescu, în Arabia Saudită. La Șumudică. L-am lăsat la 2 milioane de euro”, a spus Becali, la Pro X. La rugămințile bunului său prieten Șumudică, omul de afaceri a decis să renunțe la clauza de trei milioane de euro pe care jucătorul o avea stipulată în contract.

„… Dacă nu ştiu eu, să vă spun de trei ori că nu e adevărat? (n.r. – despre Raul Rusescu) Nu s-a întâmplat nimic, să vedem. În schimb este posibil să plece Budescu în Arabia. La echipa lui Şumudică. Pe Alibec nu vor să-l ia. L-am lăsat (n.r. – pe Budescu) la două milioane. Două milioane, două milioane jumate, vedem, nu ştiu. I-am făcut o ultimă ofertă lui Nemec. (n.r. – despre Slavia Praga că ar fi interesată de Denis Alibec) Nu ştiu nimic, să plătească un milion şapte sute să-l ia. Pe Jakolis încercăm să-l împrumutăm. Dacă nu, o să rămână, ce putem să facem?”, a declarat Becali, la Pro X.

În urmă cu apropae două săptămâni, antrenorul Marius Şumudică a semnat bun contract pe doi ani cu gruparea Al Shabab, din Arabia Saudită. Al Shabab a ocupat locul 10 din 14 formaţii, sezonul trecut, în care a fost pregătită din martie de Khalid Al Koroni.

Dacă transferul lui Budescu la Al Shabab se va concretiza, atunci Dică va trebui să reconsidere planul tactic legat de primul 11 pe care-l gândise pentru sezonul viitor. O să am o discuție cu el, legată de acest sistem de joc. Este posibil să-l folosesc pe postul unuia dintre cei doi ofensivi sau undeva în partea stângă, pentru că acolo a mai jucat și la Astra. În sistem 3-4-3, la Astra, Budi a jucat atacant stânga”, spunea Dică, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Special”, ediția de miercuri, 13 iunie. 

Dică a mai precizat că Budescu a reușit să devină unul dintre principalii marcatori ai echipei și pentru că a primit libertate de mișcare.

”Într-adevăr, el a jucat foarte mult timp ceea ce a jucat și la noi în acest an, în spatele atacantului. Dar este un sistem pe care-l voi testa în pregătire, să vedem dacă se pliază. În spatele atacantului a avut libertate mai mare. El are calitate tehnică foarte bună și era normal să aibă mai multă libertate și să fie pe tot terenul.

Ne-a ajutat foarte mult, a marcat 9 goluri în campionat, este un fotbalist exponențial”, a mai spus Dică, la Digi Sport.

v

Înainte de a pleca spre Brașov, cu două zile, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Special” spunea că ideal ar fi ca măcar unul dintre cei doi atacanți pe care i-a cerut să ajungă cât mai repede sub comanda sa. Acest lucru nu numai că nu s-a întâmplat, dar nici viitorul nu sună bine, după cum a spus chiar Helmuth Duckadam, președintele de imagine al FCSB.

”Din păcate, nimeni nu știe când va veni un atacant. Nici măcar cei care se ocupă. Va fi greu fără un atacant de careu. Avem nevoie de un atacant de careu, unul care să fie puternic”, a spus fostul mare portar al celor de la FCSB, pentru Pro X. ”Eroul de la Sevilla” regretă faptul că niciunul dintre Nemec și Omrani n-a ajuns să îmbrace tricoul roș-albaștrilor. ”Nemec și Omrani erau soluții, dar aceste transferuri au căzut. Sper ca cei din staff să găsească acest atacant. Avem nevoie în cupele europene, dar și în campionat”, a mai spus Duckadam.

Gigi Becali, cel care decide ce jucători de la mijloc în sus ajung la echipă, nu este disperat să aducă un atacant, mai ales după ce MM Stoica a lăudat unul dintre actualii jucători din lot. ”Dacă nu vom aduce atacant, atunci vom juca cu Florin Tănase. Am înțeles că marchează multe goluri la antrenamente”, a spus Becali. 

Lotul FCSB prezent la Brașov: Bălgrădean, Andrei Vlad, Răzvan Ducan (portari) – Pintilii, Moruțan, Robert Ion (U19), Ovidiu Popescu, Florinel Coman, Florin Tănase, Cană (U19), Băciuț (U19), Cristi Dumitru (U19), Găman, Daniel Toma (U19), Momcilovic, Planic, Morais, Bălgrădean, Ianis Stoica, Lucian Filip, Bălașa, Man, Daniel Benzar, Romario Benzar, Budescu, Nedelcu, Qaka și Gnohere.

Al doilea stagiu de pregătire se va desfăşura în perioada 1-14 iulie, în Apeldoorn, Olanda,antrenamentele formaţiei FCSB fiind programate la baza WWNA, din localitatea Wenum-Wiesel aflată în apropiere.

În Olanda, FCSB va disputa patru partide amicale. Cu Ajax Amsterdam, pe 7 iulie, de la 20:00 (ora României), în localitatea Hattem și cu PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, pe 9 iulie. A treia partidă de pregătire va fi în compania lui FC Bruges, campioanei Belgiei. Astfel, vicecampionii s-ar putea întâlni cu Dorin Rotariu, jucător care va reveni la Bruges, după împrumutul la Mouscron. Al patrulea amical urmează să fie anunţat ulterior.

Cantonamente FCSB:

15-28 iunie, Braşov

1-14 iulie, Apeldoorn

FCSB va juca 4 amicale în stagiul de pregătire pe care îl va efectua luna viitoare, în Olanda. Astfel, roș-albaștrii și-au perfectat încă o partidă de verificare, în compania celor de la Al Gharafa. 
FCSB se va pregăti la baza WWNA, din Wenum-Wiesel, și va juca împotriva unor echipe după cum urmează:

– 4 IULIE – FCSB – CLUB BRUGGE KV – 19:00 – GARDEREN
– 7 IULIE – FCSB – AFC AJAX – 20:00 – HATTEM
– 9 IULIE – FCSB – PAOK FC – 20:00 – WWNA
– 13 IULIE – FCSB – AL GHARAFA SC – 19:00 – WWNA