Boris Becker şochează: Nu mă simt german, nu mă voi mai întoarce în Germania

În ziua în care Becker a împlinit 50 de ani, un documentar despre viaţa lui a fost prezentat de postul de televiziune ARD. În el, legendarul tenisman abordează o serie de subiecte sensibile sau controversate, dar face şi un anunţ neaşteptat: nu se mai simte german.

22 nov. 2017, 15:56
Boris Becker şochează: Nu mă simt german, nu mă voi mai întoarce în Germania

Boris Becker a devenit, în 1985, cel mai tânăr câștigător din istoria Wimbledon-ului, la 17 ani și jumătate. Acum, viaţa lui se învârte în jurul Londrei şi pare că nu vrea să mai audă de ţara natală.

Probabil nu mă voi mai întoarce în Germania. Am paşaport german, dar nu mă simt german. Londra este casa mea. Vreau să fiu înmormântat unde e casa mea, la Wimbledon„, a precizat Becker în interviul oferit postului de televiziune ARD.

Atitudinea lui Boris Becker poate fi o consecinţă a problemelor avute de-a lungul timpului cu justiţia germană. În octombrie 2002, tribunalul din Munchen l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare şi la plata a 500.000 de euro amendă pentru fraudă fiscală.

Boris Becker (49 de ani) are, în total, 6 trofee de Grand Slam: două la Australian Open, 3 la Wimbledon şi unul la US Open. Germanul a lucrat alături de Ion Țiriac din 1984 până în 1993.