Boris Johnson: Brexit, o greşeală istorică

Planul prim-ministrului britanic Theresa May privind Brexitul este o „greşeală istorică”, care va duce la o „umilinţă” naţională, a scris fostul ministru de Externe, Boris Johnson, în The Telegraph, informează Politico.

27 aug. 2018, 16:11
Boris Johnson: Brexit, o greşeală istorică

Johnson consideră că umilinţa suferită de Marea Britanie va fi una similară cu cea a Greciei.

El a scris: „Experienţa Greciei este o lecţie pentru faptul că este o nebunie pentru o ţară să se lase intimidată de negociatorii UE”.

Făcând referire la acordul privind Brexitul stabilit de guvernul lui May, din cauza căruia a demisionat, Johnson a precizat: „Prin propunerile stabilite de guvern, urmează să facem o greşeală istorică şi ne vom transforma într-o ţară care acceptă regulile de la Bruxelles şi nu are niciun cuvânt de spus – nu doar pentru bunurile industriale şi în agricultură, dar în mai multe activităţi economice”, informează news.ro.

Citeşte şi Sondaj BREXIT: Decizia finală ar putea fi luată de cetăţeni, printr-un referendum

„Uitaţi-vă la umilirea Greciei, un membru UE şi întrebaţi-vă cum va acţiona UE având în vedere că Marea Britanie nu va mai fi membră şi nu vom putea să facem nimic pentru a ne proteja”, a adăugat el.

Comentariile reprezintă prima intervenţie semnificativă a lui Johnson de când şi-a dat demisia şi sunt de natură să o îngrijoreze pe May pentru că Johnson este o figură populară în Partidul Conservator, despre care au existat informaţii că plănuieşte să candideze la conducerea partidului.