Brexit: Preşedintrele Comisiei Europene le interzice comisarilor să NEGOCIEZE în SECRET cu Marea Britanie

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a interzis comisarilor și funcționarilor din executivul comunitar să inițieze discuții pe tema Brexitului cu reprezentanții britanici 'până când nu va exista o notificare oficială din partea Marii Britanii', transmite marți EFE, citată de Agerpres.

28 iun. 2016, 12:13
Brexit: Preşedintrele Comisiei Europene le interzice comisarilor să NEGOCIEZE în SECRET cu Marea Britanie

‘Fără notificare, nu există negociere’, a spus Juncker în plenul Parlamentului European care s-a reunit în sesiune extraordinară pentru a aborda consecințele referendumului britanic.

Juncker a spus că a interzis comisarilor și directorilor generali orice formă de dialog ‘informal’ sau ‘secret’ cu reprezentanți ai guvernului britanic. ‘Nu vor exista negocieri secrete’, a subliniat Juncker.

Proiectul european va continua

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi în Parlamentul European că Europa va rămâne ”un proiect al păcii” şi ”un proiect pentru viitor”, declaraţie ce a avut loc înainte de un summit al Uniunii Europene la Bruxelles, relatează agenţia Xinhua.

Luând cuvântul în cadrul unei sesiuni plenare speciale a Parlamentului European privind rezultatul referendumului din 23 iunie din Marea Britanie, Juncker şi-a reiterat regretul, dar a precizat că respectă alegerea alegătorilor britanici.

”Fac apel la guvernul Regatului Unit să clarifice situaţia cât se poate de repede”, a declarat şeful executivului comunitar, adăugând: ”Nu azi, nu mâine, dar repede”.

Juncker a subliniat, de asemenea, că ”nu vor exista negocieri secrete” şi ”nici negocieri prealabile”.

Summitul de marţi de la Bruxelles este prima reuniune la vârf a liderilor din UE după decizia istorică a britanicilor de a ieşi din blocul comunitar. Ei se reunesc acum la Bruxelles pentru a discuta, printre altele, despre termenii ieşirii regatului din UE.