Bugetele RATB şi RADET au fost suplimentate

Consilierii generali au aprobat, joi, suplimentarea bugetului RATB cu 44 de milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară, bani din care vor fi asigurate salariile angajaţilor, alţi 20 de milioane de lei fiind alocaţi suplimentar bugetului RADET.
Iulian Tudor
28 nov. 2013, 13:50
Bugetele RATB şi RADET au fost suplimentate

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, bugetul Primăriei Capitalei a fost diminuat cu 69.944.000 de lei de la obiectivul de investiţii „Supralărgire Fabrica de Glucoză”, potrivit Mediafax.

Consilierii generali au aprobat alocarea, din fondul de rezervă bugetară al CGMB, a sumei de 44 de milioane de lei pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Pe lângă cei 44 de milioane de lei daţi suplimentar Regiei Autonome de Transport Bucureşti pentru asigurarea salariilor angajaţilor, au mai fost alocaţi peste 50 de milioane de lei Administraţiei Străzilor, aproximativ 7,5 milioane de lei Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, 6,8 milioane de lei Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement şi 6,8 milioane de lei unor instituţii de cultură.

Totodată, la propunerea viceprimarului Marcel Nicolaescu a fost realocată suma de 20 de milioane de lei de la obiectivul de investiţii „Lărgirea străzii Braşov” la obiectivul „Pasajul Mihai Bravu”.

Potrivit proiectului, modificările adoptate de consilierii generali nu afectază echilibrul bugetar, fiind în fapt o redistribuire de sume în interiorul şi între bugetele instituţiilor.

Un alt proiect a avut în vedere suplimentarea bugetului Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, care a primit suma de 20 de milioane de lei.

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi, înaintea şedinţei CGMB, că RADET şi RATB sunt în pragul falimentului, transportul în comun şi căldura fiind „subfinanţate cronic” în mandatele primarului Sorin Oprescu.

Dorim să tragem un semnal de alarmă, transportul în comun şi căldura fiind subfinanţate cronic în mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezintă datoria totală pe care Primăria Capitalei o are la cele două companii, RADET şi RATB„, a spus Mircea Raicu.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se află 33 de proiecte, din care 22 au în vedere aprobarea unor planuri urbanistice zonale.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Top 5 zodii cu o vară de vis. Le așteaptă doar zile bune
Capital.ro
NOUL ORDIN de la Uniunea Europeană. Va fi OBLIGATORIU și în România
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră! Guvernul a stabilit noua formulă de calcul pentru salariul minim
Adevarul
Zelenski, între Churchill și Chaplin: „Cine sunt eu? Sunt președintele Ucrainei”
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Au așteptat degeaba! Românii care nu vor beneficia de mărirea pensiei
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Surpriza anului la Pro TV! S-au sărutat și s-au logodit la Survivor All Stars. Avem imaginile!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
ANUNȚ TRAGIC în această dimineață. Un celebru sportiv A MURIT la doar 48 de ani
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Nașterea în luna septembrie și conversațiile cu câinele tău pot indica un nivel mai ridicat de inteligență, sugerează un nou studiu american
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'