„Câinii sunt acceptaţi, bancherii sunt interzişi”. Un restaurant Michelin nu permite accesul bancherilor în clădire

După ce i-a fost refuzată acordarea unui credit, patronul unui cunoscut restaurant din Rueil-Malmaison, o suburbie a Parisului, a decis să interzică accesul clienţilor în stabilimentul pe care îl conduce. El este dispus să facă o singură excepţie: dacă un bancher plăteşte o taxă de intrare de 70.000 euro, practic valoarea creditului care i-a fost refuzat.

17 feb. 2016, 19:13
„Câinii sunt acceptaţi, bancherii sunt interzişi”. Un restaurant Michelin nu permite accesul bancherilor în clădire

La intrarea în restaurantul Les Ecuries Richelieu din Rueil-Malmaison este scris foarte vizibil: „Cîinii sunt acceptaţi, bancherii sunt interzişi (cu excepția plăţii unei taxe de intrare de 70.000 de euro). Alexandre Callet, patronul restaurantului, vrea să protesteze în acest fel faţă de faptul că i-a fost refuzată acordarea unui credit de 70.000 euro, cu ajutorul căruia şi-ar fi deschis un al doilea restaurant. Tânărul de 30 de ani denunţă astfel „sabotarea permanentă a structurii economiei franceze„.

Citeşte şi Un om murea în faţa ei şi ea era supărată că nu i se aduce mâncarea. Mesajul halucinant postat de o femeie pe Facebook

În 2008, la doar 23 de ani, Callet şi-a deschis primul restaurant şi în ciuda faptul că localul a fost inclus în ghidul Michelin şi al unui dosar financiar solid, acordarea unui nou credit i-a fost respinsă. „2015 a fost cel mai bun an al nostru, nu doar la nivelul vânzărilor, ci şi al cifrei de afaceri„, a declarat acesta.

Alexandre a încercat la mai multe bănci, însă fiecare l-a refuzat, fără să-i ofere vreo explicaţie.