Călin Popescu-Tăriceanu îi cere lui Antonescu să revină în USL, iar lui Ponta să păstreze miniştrii liberali

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a USL. În cazul în care nu o va face, Tăriceanu îi solicită lui Victor Ponta să păstreze posturile deţinute de către liberali în administraţia centrală şi să păstreze angajamentele luate în USL, inclusiv susţinerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

26 feb. 2014, 09:42
Călin Popescu-Tăriceanu îi cere lui Antonescu să revină în USL, iar lui Ponta să păstreze miniştrii liberali

„Am vorbit în această dimineaţă (n.r. miercuri dimineaţă) cu Ponta şi mi-a dat asigurări că doreşte să continue proiectul USL în actuala formă. Îmi permit să fac un apel la preşedintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care a luat-o ieri şi să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu.

„Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma tu această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere premierului Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele în cadrul USL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în cadrul instituţiilor centrale şi locale, liste comune, candidat la prezidenţiale”, a spus fostul preşedinte al PNL.

Tăriceanu a arătat că, deşi nu a fost partizanul constituirii USL, a considerat că este nevoie ca angajamentele pe care părţile semnatare şi le-au luat să fie respectate. În al doilea rând, a constatat că ruperea USL nu a fost provocată de dispute ideologice precum dezbateri legate de regimul proprietăţii sau politicile fiscale.

„A fost o criză de orgolii, de ambiţii politice. Eu cred că în orice căsătorie apar mici neînţelegeri, dar acestea nu duc obligatoriu la divorţ (…) A fost un spectacol jalnic în care orgoliile au prevalat, iar mesajul către cetăţeni este că sunt priviţi ca nişte pioni pe masa de şah, priviţi cu desconsiderare”, a apreciat liberalul.

El le-a cerut colegilor de partid să-l susţină în încercarea de a păstra USL-ul, Tăriceanu precizând că va discuta cu Victor Ponta pentru a-i face personal propunerile prin care Uniunea ar putea fi salvată.

„Voi rămâne alături de marea familie liberală, dar nu voi accepta decizia luată deoarece s-a bazat pe informaţii false furnizate colegilor mei, care au fost induşi în eroare”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că se gândeşte la o posibilă demisie din PNL. El a declarat că a votat împotriva ruperii USL, decizie pe care o consideră pripită.

„Personal nu am votat pentru ieşirea de la guvernare, am votat împotrivă. Mai degrabă s-a dorit o rezolvare expeditivă. Cred că e o atitutidine uşor pripită”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se gândeşte să plece din partid, Tăriceanu a spus: „Noaptea e un sfetnic bun, o să mă gândesc foarte bine la asta”.