Camera a adoptat OUG prin care foştii şefi de stat beneficiază gratuit de un cabinet de lucru

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2017 cu privire la acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, aceștia putând să folosească gratuit un spațiu cu destinația de cabinet de lucru, pe lângă reședința de protocol.

31 oct. 2017, 11:35
Camera a adoptat OUG prin care foştii şefi de stat beneficiază gratuit de un cabinet de lucru

Potrivit Guvernului, ordonanța are ca obiect de reglementare modificarea și completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, în sensul prevederii ca foștii șefi de stat să beneficieze și de folosința gratuită a unui spațiu cu destinația de cabinet de lucru, pe lângă reședința de protocol.

Foștii șefi de stat au dreptul la „folosirea gratuită a unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar, ambele atribuite cu destinația de reședință”, se arată în ordonanță.

Actul normativ mai prevede, de asemenea, că foștii șefi de stat au dreptul la folosința gratuită, pe o perioadă de maxim 12 luni, a unei locuințe cu destinația de reședință, în suprafață de maximum 200 metri pătrați, în perioada executării lucrărilor de reparații capitale la imobilul atribuit cu destinația de reședință”.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect, el fiind adoptat și de Senat.