CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Nigeria – Bosnia 1-0

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Ultimele partide ale grupei sunt programate pe 25 iunie: Nigeria - Argentina, la Porto Alegre, şi Bosnia-Herţegovina - Iran, la Salvador (ambele de la ora 19,00).
Alina Costache
22 iun. 2014, 06:51
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Nigeria - Bosnia 1-0

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Echipa Nigeriei a învins Bosnia-Herţegovina cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe Arena Pantanal din Cuiaba, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Nigeria, mai bună, s-a impus prin golul marcat de Peter Odemwingie (29), dar bosniacilor, care au avut o bară în ultimele secunde ale jocului, le-a fost anulat un gol perfect valabil.

Cele două echipe au început fără menajamente şi ocaziile au alternat la cele două părţi, atacurile părând mai în vervă decât apărările.

Odemwingie (7) a tras pe lângă poartă din lovitură liberă, iar bosniacii au replicat prin Besic, care a şutat de la distanţă, dar balonul s-a dus puţin peste poartă (8). Un minut mai târziu, Musa a ratat o preluare care l-ar fi lăsat singur cu portarul Begovic. Mikel (11) a expediat un şut puţin pe lângă poartă din afara careului, iar mingea lui Onazi (14), de la mare distanţă, a fost prinsă în doi timpi de portarul bosniac.

Bosnia a reuşit să marcheze, dar golul lui Dzeko, găsit excelent de Misimovic, a fost anulat în mod greşit pentru ofsaid (21).

Echipa lui Susic a avut minute mai bune şi a ameninţat poarta lui Enyeama prin Hajrovic (23), al cărui şut din careu a fost prins de portar, goalkeeper-ul remarcându-se şi la şuturile lui Dzeko (24) şi Pjanic (28).

”Super Vulturii” au fost cei care au deschis scorul, în minutul 29, prin Peter Odemwingie, care a macat simplu în poarta coechipierului său de la Stopke City, după centrarea lui Emenike: 1-0.

Până la finalul primei reprize, fiecare formaţia şi-a mai creat câte o situaţie notabilă, africanii prin Musa (39), al cărui şut la colţul scurt a fost reţinut cu greu de Begovic, iar bosniacii prin Dzeko (45), care a reluat peste ţintă din centrarea lui Pjanic. Campioana Africii nu a mai forţat, în timp ce debutanţii bosniaci nu au reuşit să găsească soluţiile pentru a penetra apărarea nigeriană.

Bosnia a căutat lovitura câştigătoare după pauză, dar mereu a lipsit ultima pasă. În schimb, nigerienii au fost aproape să dea lovitura în minutul 55, când Babatunde a tras periculos, dar Begovic a respins. Portarul a mai avut intervenţii foarte bune în faţa aceluiaşi Babatunde (61) şi a lui Emenike (61, 65).

Echipa lui Susic a construit foarte greu, a fost lentă şi previzibilă, atacurile echipei lui Dzeko fiind blocate din faşă. Abia în minutul 74 a venit prima situaţie mai periculoasă a bosniacilor, dar Ibisevic a trimis cu capul peste poartă. Pjanic a tras apoi la colţul scurt (77), fără emoţii pentru Enyeama.

Nigeria a fost aproape de al doilea gol în minutul 81, dar Begovic a apărat şutul lui Onazi. Dzeko a ratat ultimele ocazii a bosniacilor, prima oară o lovitură de cap prinsă de Enyeama, iar a doua oară a trimis în bară (90+3), astfel că echipa lui Susic a pierdut şi este eliminată din competiţie, după o evoluţie lamentabilă.

Într-o grupă în care Argentina este deja calificată în optimi, Nigeria are prima şansă de a trece de grupe, în duelul la distanţă cu Iranul.

Ultimele partide ale grupei sunt programate pe 25 iunie: Nigeria – Argentina, la Porto Alegre, şi Bosnia-Herţegovina – Iran, la Salvador (ambele de la ora 19,00).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Nigeria – Bosnia-Herţegovina 1-0 (1-0)

A marcat: Peter Odemwingie (29).

Cuiaba, Arena Pantanal

Cupa Mondială 2014 – Grupa F

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Au evoluat echipele:

Nigeria: 1. Vincent Enyeama – 5. Efe Ambrose, 2. Joseph Yobo (căpitan), 13. Juwon Oshaniwa, 22. Kenneth Omeruo – 17. Ogenyi Onazi, 10. John Obi Mikel – 7. Ahmed Musa (23. Shola Ameobi, 65), 8. Peter Odemwingie, 18. Michael Babatunde (3. Ejike Uzoenyi, 75) – 9. Emmanuel Emenike. Selecţioner: Stephen Keshi.

Rezerve neutilizate: 16. Austine Ejide, 21. Chigozie Agbim – 4. Ruben Gabriel, 6. Azubuike Egwuekwe, 11. Victor Moses, 12. Kunle Odunlami, 14. Godfrey Oboabona, 15. Ramon Azeez, 19. Uche Nwofor, 20. Michael Uchebo.

Bosnia: 1. Asmir Begovic – 13. Mensur Mujdza, 15. Toni Sunjic, 4. Emir Spahic (căpitan), 18. Haris Medunjanin (14. Tino Sven Susic, 64) – 8. Miralem Pjanic, 7. Muhamed Besic – 20. Izet Hajrovic (9. Vedad Ibisevic, 57), 10. Zvjezdan Misimovic, 16. Senad Lulic (23. Sejad Salihovic, 58) – 11. Edin Dzeko. Selecţioner: Safet Susic.

Rezerve neutilizate: 12. Jasmin Fejzic, 22. Asmir Avdukic – 2. Avdija Vrsajevic, 3. Ermin Bicakcic, 5. Sead Kolasinac, 6. Ognjen Vranjes, 17. Senijad Ibricic, 19. Edin Visca, 21. Anel Hadzic.

Arbitru: Peter O’Leary; arbitri asistenţi: Jan Hendrik Hintz, Mark Rule (toţi din Noua Zeelandă); arbitru de rezervă: Roberto Moreno (Panama)

Cartonaşe galbene: Medunjanin (6), Mikel (81).

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cele două băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit. Este vorba de ceaiuri pe care le găsești oriunde
Capital.ro
Ungaria, sprijin total PENTRU ROMÂNIA. Decizia total neașteptată a fost luată DIRECT la Budapesta
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Câți bani primesc românii pentru a-și cumpăra mașini electrice?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai dragă persoană
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea în Cluj: 'Oh, Doamne!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'