Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Thibaut Courtois, după eliminarea Belgiei: Am pierdut în faţa unei echipe care nu a jucat nimic

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Franţa a învins Belgia cu 1-0 în prima semifinală de la CM 2018, dar majoritatea fotbaliştilor antrenaţi de Roberto Martinez consideră că n-au fost cu nimic mai prejos faţă de oponenţii lor. Mai mult decât atât, ei consideră că au pierdut în faţa unei echipe care nu a propus un fotbal atractiv.

11 iul. 2018, 06:19
Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Thibaut Courtois, după eliminarea Belgiei: Am pierdut în faţa unei echipe care nu a jucat nimic

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. „A fost un meci frustrant. Franţa nu a jucat nimic şi ne-a eliminat. Ei au jucat doar ca să se apere, cu 11 jucători aflaţi la 40 de metri de propria poartă, mizând pe contraatacurile lui Mbappe, care este foarte rapid. Am oprit câteva mingi, dar nu au avut prea mari ocazii de a marca.

Frustrarea vine din faptul că am pierdut în faţa unei echipe care nu este cu nimic mai prejos decât a noastră, că am pierdut în faţa unei echipe care nu a jucat nimic, care numai s-a apărat. Împotriva Uruguay-ului a marcat un gol din lovitură liberă şi unul dintr-o greşeală a portarului. Contra noastră a marcat din corner. Este o ruşine pentru fotbal că nu s-a calificat Belgia„, a declarat Thibaut Courtois la finalul meciului.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Belgia a avut o posesie superioară în meciul cu franţa, 64%, însă a fost activă şi şi-a dominat adversara doar în primele 20 de minute. Statistica arată că Franţa a avut însă mai multe şuturi pe poartă, 5-3, dar şi mai multe ocazii de gol, 19-9.