Carmen Dan: Victor Ponta nu va destabiliza situaţia în PSD

Victor Ponta nu va destabiliza situația în PSD, a declarat luni ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, afirmând că în partid nu s-a discutat deocamdată despre propunerile de premier.

19 iun. 2017, 09:07
Carmen Dan: Victor Ponta nu va destabiliza situaţia în PSD

„Ponta nu va destabiliza nicio situație în PSD, asta este clar. (…) Nu noi ne-am dorit să se ajungă în această situație. (…) Cred că cel mai bine învârte (n.r. — cheița) domnul Ponta, care, mai nou, ați observat și dumneavoastră, verifică miniștri, vorbește”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Carmen Dan a menționat că fostul secretar general al Guvernului Mihai Busuioc se gândește să facă o plângere în contencios-administrativ împotriva numirii lui Victor Ponta în locul său.

Ea a arătat că nu știe ce a determinat decizia premierului de a trimite la Cotroceni doar demisia ei și a lui Sevil Shhaideh de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

”Credeți-mă că nu pot să identific acum foarte exact de ce reprezentăm noi, ca miniștri, pentru Grindeanu, acum, un fel de (…) extremă urgență, dar orice calcule și-ar fi făcut domnia sa, probabil că s-a gândit să înceapă cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Dezvoltării. Din ce considerente? Cred că ar trebui să explice dânsul. Pentru că dacă s-ar fi uitat un pic la activitatea acestor două ministere ar fi constatat că nu sunt rateuri, nu sunt deraieri”, a spus Carmen Dan.

Potrivit acesteia, în PSD nu s-a discutat deocamdată despre cine va prelua funcția de premier, dacă moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu va trece, iar numele vehiculate în spațiul public sunt doar speculații.

”Nu s-a discutat despre propuneri pentru funcția de premier, probabil se vor face după ce vom trece de această etapă a votării moțiunii de cenzură”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Şedinţă pregătitoare a Guvernului, luni la ora 12:30