Cartierul Roşu din Amsterdam, în pericol să dispară. Prima femeie primar din istoria oraşului atentează la istoria urbei

Femke Halsema, prima femeie primar din istoria oraşului Amsterdam, intenţionează să mute în afara centrului istoric celebrul cartier al felinarelor roşii, care funcţionează de sute de ani ca centru de prostituţie.

02 nov. 2018, 09:31
Cartierul Roşu din Amsterdam, în pericol să dispară. Prima femeie primar din istoria oraşului atentează la istoria urbei

Profesionistele să obțină licențe de activitate în cartiere mai îndepărtate, în condiții de securitate, spune Femke Halsema, primarul oraşului Amsterdam. Măsura ar urma să fie pusă în practică de anul viitor, după ce încercările de până acum, de a curăţa zona şi a face mai tolerabilă viaţa femeilor de aici au fost sortite eşecului.

Agitația turistică, incidentele și igiena precară din cartierul De Wallen le dau de multă vreme bătăi de cap edililor Amsterdamului. De asemenea, mai mulţi consilieri spun că de foarte multe ori femeile care lucrează aici sunt supuse abuzurilor din partea turiştilor.

O variantă ar fi deschiderea unor hoteluri cu camere separate, salubre, dotate cu sistem de alertă în caz de pericol, în care prostituatele ar fi în afara obiectivelor și a riscului de a-și pierde banul muncit.