Casa Regală, gest controversat. Principesa Margareta a înregistrat la TVR mesajul prin care anunţă moartea Regelui Mihai

Casa Regală a României este zguduită din temelii de acuzaţii fără precedent. Jurnalistul Marius Ghilezan, recunoscut ca un susţinător al monarhiei, scrie pe pagina lui de socializare că suveranul nu mai este lăsat să trimită mesaje către popor şi că acestea sunt parazitate de apropiaţi ai familiei regale şi de serviciile secrete.

30 dec. 2015, 18:28
Casa Regală, gest controversat. Principesa Margareta a înregistrat la TVR mesajul prin care anunţă moartea Regelui Mihai

Noi, cei care i-am ascultat mai bine de jumătate de veac vorbele distinse, cuvintele alese şi pline de idei roditoare, nu-i mai recunoaştem stilul măiestuos… măiestuos înseamnă impunere prin ţinută solemnă. Trebuie să recunoaştem că cineva se foloseşte de starea sa precară de sănătate. Un scriitoraş s-a amuşinat ca textier al Regelui. După metaforele butucănoase, te prinzi lesne de cine e autorul. Regal nu e sinonim cu egal„, a scris jurnalistul Marius Ghilezan pe contul său de Facebook.

Citeşte şi Casa Regală, implicată într-un scandal: „Majestatea Sa Regele este foarte indignat de aceste acuzaţii” VIDEO

În ultimii ani, regele Mihai a venit tot mai rar în ţară şi a fost înlocuit în spaţiul public de membri ai familiei regale care au invocat starea precară de sănătate a suveranului dar şi a soţiei sale.

Totodată, Principesa Margareta a înregistrat în TVR mesajul video care urmează să fie prezentat la moartea Regelui Mihai, iar jurnalistul Andrei Bădin spune că această informaţie este relevantă în contextul „capturării Casei Regale de către forţe străine ei„. Informaţia înregistrării video a anunţului morţii Regelui Mihai de către Principesa Margareta a fost confirmată de reprezentanţii TVR. Fostul director general al TVR, Radu Călin Cristea, spune chiar că a devenit obişnuinţă ca acest mesaj să fie înregistrat periodic, la fiecare şase luni.

Marius Ghilezan susţine că, de fapt, serviciile secrete au reuşit să-l izoleze pe Regele Mihai în vara acestui an, atunci când l-au alungat principele Nicolae de lângă bunicul său. Jurnalistul susţine că atunci a fost prima oară când a pus la îndoială semnătura regelui pe mesajul care anunţa îndepărtarea tânărului principe din casa regală şi din linia de succesiune.

Citeşte şi Principele Nicolae, MESAJ de 1 decembrie: Cu EXILUL nu te înveţi. Exilul doare TERIBIL

De altfel, momentul îndepărtării principelui Nicolae a alimentat teoria potrivit căreia serviciile secrete s-au infiltrat în interiorul familiei regale iar Regele este umilit şi transformat în marioneta foştilor securişti. Cei de la Naşul TV spun că de fapt principele Radu Duda ar fi cel care are rolul de a-l manipula pe rege.