Case îngropate sub munţi de zăpadă, în Brăila. Oamenii au ieşit din locuinţe abia după două zile VIDEO

Situaţia e dramatică în Brăila, una dintre zonele lovite cel mai puternic de viscol. În unele localităţi din judeţ, casele oamenilor au fost aproape acoperite de zăpadă, transmite România TV. Localnicii abia duminică au putut ieşi din case şi au mers la bsierică să ia agheasma de Bobotează. 

08 ian. 2017, 11:06
Case îngropate sub munţi de zăpadă, în Brăila. Oamenii au ieşit din locuinţe abia după două zile VIDEO

Nenea Costică are 84 de ani şi de când viscolul a lovit comuna, nu a ieşit din casă. Câteva rude au reuşit să-i facă un tunel prin zăpadă, pentru ca bătrânul să reuşească să ajungă la magazin şi la biserică. „Am stat în casă, nu am ieşit deloc două zile”, a spus bătrânul.

Şi alţi pensionari au rămas blocaţi în casă din cauza zăpezii. Abia duminică au reuşit să iasă din case. Primul drum pe care l-au făcut a fost la biserică.  „Merg la biserică să iau agheasmă, că nu am putut de Bobotează. Nu am putut de vremea aia. Nu am ieşit din casă”, a spus o bătrână. 

Zăpada viscolită a acoperit tot în cale, de la casele oamenilor, la maşini. Mulţi proprietari de autoturisme vor trebui să mai aştepte până când ăşi vor putea scoate maşinile de sub munţii de zăpadă.